Ambachtelijke Plantenmarkt 2024

Wees bij de Ambachtelijke Plantenmarkt 2024!

Foto’s: Liesbeth Disbergen.

Lees verder na de advertentie

We zijn enthousiast om de tweede editie van de Ambachtelijke Plantenmarkt aan te kunnen kondigen, in samenwerking met De Wiersse, op 28 en 29 september 2024. Kaarten zijn vanaf mei 2024 verkrijgbaar, maar let op: de beschikbaarheid is beperkt. Houd daarom de website en sociale media van Gardeners’ World en De Wiersse goed in de gaten.

Wat kun je verwachten?

Wat kun je dit jaar verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt 2024?

Tijdens deze twee dagen kunnen tuinliefhebbers zich verheugen op een nog uitgebreider aanbod dan voorheen. Van biologische rozen tot onbespoten vaste planten, van pootgoed tot biologische zaden, en van inheems plantgoed tot ambachtelijk gekweekte (fruit)bomen en pluktuinplanten – alles is er om je tuinhart sneller te doen kloppen.

De Ambachtelijke Plantenmarkt biedt niet alleen een breed assortiment aan planten, maar ook lezingen van onze kwekers, die allen specialisten zijn in hun vakgebied. In het koetshuis van Landgoed De Wiersse kun je genieten van koffie, thee en zelfgebakken Engelse cake. Buiten in de rijksmonumentale tuinen wacht je een ‘déjeuner sur l’herbe’ met een selectie van kwaliteitsfoodtrucks die de focus leggen op duurzaam eten. Daarnaast verrijken verschillende ambachten zoals Pottenbakkerij de Smeltkroes, Annabel Middendorp Mandenvlechterij en een unieke collectie antieke boeken ook dit jaar onze Ambachtelijke Plantenmarkt.

Deelnemende kwekerijen 2024

Wie staan er allemaal op de Ambachtelijke Plantenmarkt 2024?

Aaldering de Stek, De Warande, Plukatelier Jennita Jansen, Hof te Dieren, Het Amsterdamscheveld, Alies Natuurlijk, Kwekerij de Arend, Drachtplantenkwekerij Ninabel, Kwekerij Pieters Planten, Arjan Schepers Vaste Planten, Marcel de Wagt – Opvallende Vaste Planten, Tuinen van Weldadigheid, Boomkwekerij Leemreize, Volvelds, Kwekerij Vijverplantenland, Bloem en Oogst, De Glinstertuin, Rozenkwekerij de Bierkreek, Cruydt-Hoeck, Kwekerij Arborealis, Kwekerij de Hessenhof, Do It Yourselves Plukgeluk, Sas’ Mini Kwekerij en meer!

Lees verder na de advertentie

Ambachten en Stichtingen

Wat kun je dit jaar verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt 2024?

De Bijenstichting, De Vlinderstichting, Annabel Middeldorp Manden, De Smeltkroes Pottenbakkerij, Groene Takken, Het Blauwe Huisje, Sneeboer, Kopersporen, Antiquariaat Champ Clarck, Jo Trachter.

Opzet plantenmarkt editie 2024

Dit jaar zijn er beperkte kaarten en is de Ambachtelijke Plantenmarkt 2024 verdeeld over twee dagen.

Op de eerste editie in 2023 hadden we een overweldigend aantal bezoekers. We zorgen dit jaar voor een soepelere bezoekersstroom met een beperkt aantal bezoekers, nu verspreid over twee dagen.

Bovenal beloven we dat de kernwaarden van onze markt – duurzaam tuinieren en aandacht voor ambachtelijkheid – ongewijzigd blijven en versterkt worden. We kijken er enorm naar uit om je te mogen verwelkomen!

Volg ons op social media

Meer lezen over:
Kweker Inspiratie
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu