Aardbeienoogst? Maak deze goddelijke aardbeien cheesecake
Bewaar bericht
Wil je dit artikel bewaren? Log in of maak een account aan om het op te slaan bij je favorieten.
Log in
Lees verder onder de advertentie
Het is zover: de eerste aardbeien worden geoogst en nog tot en met ruim september kunnen we volop genieten van deze zelfgekweekte smaakbommetjes. Wat doe je met een overvloed aan aardbeien? Verwerk ze in deze heerlijke aardbeien cheesecake van tv-kok en presentatrice Miljuschka Witzenhausen. Wij delen het recept met je.
Lees verder onder de advertentie

Miljuschka Witzenhausen over deze aardbeientaart: “Een van de mensen voor wie ik het liefst kook, houdt niet van zware cheesecakes. Voor hem bedacht ik deze lichtere versie met kwark en fruit. Liefde gaat immers door de maag.” De redactie van Gardeners’ World magazine heeft het recept opgenomen in de speciale uitgave ‘Van tuin naar tafel’. Hierin vind je kweektips voor de meeste eetbare gewassen (groenten, fruit en kruiden) met daarbij steeds een overheerlijk recept. Bekende Nederlandse en Vlaamse chefs werkten mee aan deze uitgave, waaronder Miljuschka dus!

Aantal personen: 16
Bereiding: 20 min. + 2 uur wachttijd
Voor de bodem
Voor de vulling
Tip! Lekker met een scheutje balsamicoazijn erover.
Tip!
Vol praktische tuintips, heel veel inspiratie en altijd duurzame oplossingen voor jouw tuin.

Deze winactie is inmiddels afgesloten. Wij wensen Lidia Nieuwland, Gea van der Hoff en Remy Groenendijk heel veel plezier met hun gewonnen prijzenpakket! Volg Gardeners’ World magazine (@Gardenersworldnl) op social media voor nog meer leuke tuintips en winacties.
Dit was het prijzenpakket:
Vol met gezonde kinderrecepten die bij Miljuschka thuis een succes zijn, maar ook een heleboel guilty pleasures, waaronder superzondige cheesecakes. Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Dan is ‘Lekker Miljuschka‘ je kookboek.
Kosmos Uitgevers, 256 pagina’s, € 25,99
Ontdek het plezier van jaarrond zelf eten kweken én koken met je oogst, dankzij deze speciale uitgave van Gardeners’ World: ‘Van tuin naar tafel’. Experts geven je slimme kweektips en bekende Nederlandse en Vlaamse chefs delen hun lekkerste recepten waarin zelf gekweekte groente, fruit en kruiden schitteren. Een bron van inspiratie voor wie een eetbare tuin heeft of ambieert: van moestuin tot balkon!
Gardeners’ World, 146 pagina’s, € 12,99