Deze vijvers zijn decoratief én duurzaam

Partnerbijdrage van Outside Living
Ubbink vijvers

Een vijver in je tuin is niet alleen ontspannend en sfeervol. Het trekt ook allerlei dieren en insecten aan, en daarmee bevorder je de biodiversiteit. Terrasvijvers, voorgevormde vijvers, of liever zelf aan de slag met vijverfolie? Ubbink heeft voor elke tuin een passende vijver.

Lees verder na de advertentie

Terrasvijvers: kleine vijver, groots effect

De terrasvijvers van Ubbink zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd vurenhout en zijn verkrijgbaar in 3 afmetingen:

Ubbink terrasvijvers
Ubbink terrasvijvers

De Quadro Wood I (120 x 90 x 34 cm) en Quadro Wood II (147 x 103 x 47 cm) terrasvijvers nemen minimale ruimte in maar geven het terras direct een stijlvolle uitstraling. Je plaatst de geïmpregneerde omranding over de bijbehorende terrasvijverbak en de vijver kan gevuld worden. De bak en de omranding worden apart van elkaar aangeboden.

Wil je ook vissen houden, dan is de Quadro Wood III met filtersysteem de geschikte keuze. De Quadro Wood III heeft een afmeting van 176 x 117 x 57cm en is gemaakt van FSC-gecertifieerd vurenhout. De Ubbink Quadro Wood III set bestaat uit een houten omranding, passend pvc-folie en een apart aansluitend gedeelte met afneembare deksel om een filter op een nette manier uit het zicht te plaatsen.

Spiegelvijver

Terrasvijvers: Ubbink spiegelvijver
Ubbink spiegelvijver

Hou je van een moderne vijver, dan is de strakke spiegelvijver een goede keuze. Je kunt bij deze vijver genieten van de weerspiegeling van de bomen en de wolken. Een spiegelvijver is vaak wat langer, strak vormgegeven en ondiep. De Ubbink spiegelvijver meet 220 x 90 x 31 cm en is gemaakt van FSC-gecertifieerd vurenhout. De set bestaat uit een houten omranding, passend pvc-folie en hoekbeschermers.

Lees verder na de advertentie

Geef je vijver zelf vorm

Ubbink vijverfolie
Gebruik Ubbink vijverfolie om zelf de vorm van je vijver te bepalen.

Wil je je eigen vijvervorm creëren, dan kan dat met Ubbink vijverfolie. Dit is beschikbaar in de materialen PVC en EPDM. Deze twee soepele en waterdichte vijverfolies zijn in verschillende dikten leverbaar, op rol, per strekkende meter of voorverpakt in verschillende formaten. Ubbink heeft meer dan 40 jaar ervaring en biedt dan ook een garantie van 10 of 20 jaar op vijverfolie, afhankelijk van het type.

Ubbink vijverfolie
Vijver gevormd met Ubbink vijverfolie.

Bij het aanleggen van folievijver is net als bij de andere vijvers de locatie belangrijk. Verder is het bij de aanleg belangrijk er rekening mee te houden dat je vliesdoek onder de folie moet leggen, om scheuren en andere beschadigingen te voorkomen.

De uitstraling van je vijver pas je eenvoudig aan met de vorm en de aankleding. Met vijverfolie maak je een strakke, moderne vijver, maar ook een meer traditionele vijver door meerdere niveaus aan te brengen die je voorziet van waterplantmanden met waterplanten.

Voorgevormde vijvers

Naast terrasvijvers zijn er ook voorgevormde vijvers
Met een voorgevormde vijver maak je snel een natuurlijk ogend geheel.

Voorgevormde vijvers zijn er in alle soorten en maten. Er is altijd een passende oplossing voor iedere tuin. De één heeft een strakke geometrische vorm, de ander een meer natuurlijkere vorm met oevers, moeraszones en beplantingszones op verschillende diepten.

Ubbink voorgevormde vijvers
Voorgevormde vijvers van links naar rechts:
model Jupiter (PE), model Start (PE), model Venus (glasvezel-versterkt polyester)

De meest voorkomende voor­gevormde vijvers zijn PE-vijvers die onder­gronds geplaatst dienen te worden. De glasvezelversterkte polyester-vijvers kun je ook bovengronds plaatsen.

Vijver plaatsen: hierop moet je letten

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een vijver? Het is belangrijk om vooraf de juiste locatie van de vijver te bepalen. De beste locatie heeft maximaal zes uur zon en ligt half in de schaduw, met weinig bomen er omheen. Dit zorgt er voor dat er geen bladeren of andere organische stoffen in de vijver terecht komen die het biologisch evenwicht kunnen verstoren.

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu