Regenwater opvangen voor drogere tijden? Koop een regenton!

Partnerbijdrage van Outside Living
Helga Kluiter
|
10/08/2021
regenwater opvangen

Het is belangrijk om in je tuin verstandig om te gaan met water. Om geen drinkwater te verspillen en je waterverbruik laag te houden, is regenwater opvangen met een regenton dan ook een must. Met één van de regentonnen of -tanks uit het Nature assortiment kan dat in iedere tuin.

Lees verder na de advertentie

Regenwater opvangen

Regenwater opvangen is ontzettend belangrijk. Steeds heftigere regenbuien zetten je tuin blank, terwijl je vervolgens tijdens hete, droge perioden het water niet kunt aanslepen. Daarom is het slim om, ook in kleinere tuinen, regentonnen te plaatsen. Zo bewaar je de neerslag van nu voor tijden dat je planten het écht nodig hebben.

Regenton kopen

De regentonnen van Nature zijn ontworpen voor de tuin(ier) van nu: gebruiksvriendelijk en stijlvol vormgegeven. En, heel belangrijk, hun inhoud is groot genoeg om het hemelwater van een gemiddeld dak op te kunnen vangen.

Nature regenton muurmodel

Nature regenton muurmodel

Deze rechthoekige muurtank heeft een capaciteit van maar liefst 276 liter, maar is met een afmeting van slechts 40 x 30 cm (b x d) in iedere tuin te plaatsen. De regenton heeft een waterindicator aan de buitenzijde en is voorzien van een tapkraan en een aparte snelloopkraan. De ton is gemaakt van UV bestendig polyethyleen en eenvoudig op de grond te plaatsen.

  • Afmetingen (h x b x d): 134,5 x 58,5 x 39,5 cm
  • Inhoud: 276 liter
  • Kleur: groen of antraciet
  • Adviesprijs: € 189,00

Lees verder na de advertentie

Regenton Nature 100 liter

Regenton Nature 100 liter

Met zijn afmetingen van slechts 36 x 32 cm (b x d) en past de Slimline regenton van Nature in ieder hoekje van de tuin. Ideaal dus voor kleinere tuinen, maar ook als je op meerdere plekken in de tuin regen wilt opvangen. Deze regenton is 96 cm hoog en heeft een capaciteit van 100 liter. Hij is bovendien eenvoudig aan te sluiten op de regenpijp. De Slimline regenton is gemaakt van UV-bestendig polyethyleen en heeft een tapkraan. Meer regenwater opvangen? De Slimline regenton is ook verkrijgbaar in 250 liter.

  • Afmetingen (h x b x d): 96 x 36 x 32 cm (250 liter model: 121 x 50 x 50 cm)
  • Inhoud: 100 liter
  • Kleur: groen
  • Adviesprijs: vanaf € 48,95
Meer lezen over:
Zomer Partnerbijdrage
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu