Zo geef je je bomen en planten steun tijdens de groei

Partnerbijdrage van Outside Living
Afbeelding voor Zo geef je je bomen en planten steun tijdens de groei

Planten en bomen hebben tijdens hun groei de juiste ondersteuning nodig. Het tuinmerk NATURE® biedt voor elke plant of boom de juiste ondersteuning. Naast een breed assortiment aan plantklimrekken, plantstokken en tomaatspiralen, zijn er tal van mogelijkheden om je planten op te binden, te begeleiden in de groei of je bomen te beschermen tegen wind.

Lees verder na de advertentie

Boombanden

NATURE boombanden
Er zijn verschillende soorten boombanden verkrijgbaar.

Om jonge bomen of net geplante bomen tegen wind te beschermen zijn er meerdere mogelijkheden om de boom aan een paal te bevestigen. Dit kan op een natuurlijke manier met kokostouw, maar uiteraard ook met boomband. Boomband is er in verschillende afmetingen en sluitingen.

  • Om jongere bomen aan een paal of stok te bevestigen is er het boomband met klittenband. Deze is eenvoudig om de boom te wikkelen en met klittenband vast zetten.
  • Tegen harde wind of storm is het beter om spijkerboomband te gebruiken. De band wordt met spijkers vast gezet in de boompalen en zorgt dan ook voor een optimale stevigheid.
  • Kies je liever voor een wat flexibelere oplossing, dan is de boomband met rattenstaartsluiting een goede oplossing. Deze is eenvoudig in te stellen op de gewenste afstand, maar ook eenvoudig aan te passen.

Klimplant­geleiders

NATURE klimplantgeleiders
NATURE® klimplantgeleiders helpen je bij het leiden van klimplanten.

Voor de juiste ondersteuning van klimplanten langs muren en schuttingen heeft NATURE® meerdere oplossingen. Voor de zwaardere takken zijn er de metalen takkengeleiders die geschikt zijn om in houten schuttingen te slaan. Om een clematis te ondersteunen, zijn er clematisklemmen. Deze bevestig je met het spijkertje in de muur of in de schutting. Maar ook voor de andere klimplanten met dikkere takken is er altijd een oplossing.

Binddraad

Lees verder na de advertentie

NATURE binddraad
NATURE® metaaldraad, groen gecoat metaaldraad en met jute bekleed metaaldraad.

Het binddraad van NATURE® is verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten. Zo is er het metaaldraad (0,7 mm en 1,2 mm), groen gecoat metaaldraad (0,6 mm, 0,8 mm en 1,2 mm) en met jute bekleed metaaldraad. Het gewone metaaldraad en de groen gecoate zijn multifunctioneel in te zetten om planten of andere materialen te binden. De met jute bekleed metaaldraad is speciaal voor klimplanten, zodat deze meer grip hebben op het draad en hierdoor beter ondersteund worden in de groei.

Plantenringen

NATURE plantenringen
Deze handige plantenringen ondersteunen stamtomen perfect.

Plantenringen zijn er in diverse afmetingen om iedere takdikte te kunnen ondersteunen. De ringen worden om de tak en de steunstok geplaatst, waardoor de tak een goede ondersteuning krijgt om verder te groeien. Om tomatenplanten te ondersteunen zijn er speciale ringen die je eenvoudig om de tomaatspiraal kunt bevestigen.

Plantenklemmen en -clips

NATURE orchideeënclips
Steun orchideeën met de speciale orchideeënclips.

Afhankelijk van de dikte van takken zijn er verschillende afmetingen verkrijgbaar. De klemmen zijn eenvoudig om de tak en plantstok te plaatsen of te verplaatsen. Om orchideeën te ondersteunen zijn er specifieke orchideeënclips.

Bindbuis

NATURE bindbuis
Bind groeiende bomen en takken aan met bindbuis.

Bindbuis is een flexibel bindmateriaal dat zeer geschikt is voor het binden van groeiende bomen en takken. Door de flexibiliteit rekt de bindbuis mee met de groei van de tak. Bindbuis heeft een diameter van 3 mm en is beschikbaar in de kleuren groen en zwart. Het wordt geleverd op rollen van 50 m.

Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu