Haal alles uit je serre: zo richt je hem optimaal in

Partnerbijdrage van Euro-Serre
Kas inrichten

Een kas is de ideale plek om planten op te kweken. Door de overvloed aan zon en bescherming tegen slecht weer, ben je verzekerd van een rijke oogst. Daarnaast is een kas tegenwoordig veel meer dan een kweekkas alleen. Je kunt er ook een leuke tuinkamer in creëren. Een plek van warmte met uitzicht op de natuur, helemaal naar jouw smaak. Hoe richt je een serre in zodat je het beste uit elk seizoen kunt halen?

Lees verder na de advertentie

Ga verticaal

euro-serre serre inrichten

Je wint ruimte door ook de verticale ruimte te benutten. Bijvoorbeeld door zaaitafels te gebruiken of een rek neer te zetten.

Benut de plaats

Als je hem eenmaal hebt, is een kas al snel te klein. Het is dus belangrijk dat je de beschikbare plek goed gebruikt. Een paadje van grind of houtsnippers met een boordsteen eromheen is handig, maar het kan ook eenvoudiger. De kunst is om je plantenweelde bereikbaar te maken en daarbij zoveel mogelijk vrije plekken over te houden om te bewerken.

Haal buiten naar binnen

Kas inrichten

Tuinieren is leuk, maar misschien mis jij dat buitengevoel tijdens de herfst en de winter? Met een muurserre kun je ‘buiten zitten’ perfect evenaren. Op en top genieten van je tuin terwijl je zelf comfortabel warm zit. Wist je dat je een serre ook makkelijk kunt verwarmen? Ideaal voor een winterbarbecue.

Lees verder na de advertentie

Ontwerp

Afhankelijk van je tuindroom kies je een model en een inrichting die bij je past. Gebruik natuurlijke materialen voor een rustige en gezellige sfeer. Ga je voor een duurzaam ontwerp, ontdek dan wat voor leuks je met oude klinkers, tweedehands meubels en bloempotten kunt doen.

Over Euro-Serre

Euro-Serre is al meer dan 40 jaar de expert in het bouwen van hobbyserres en tuinkamers. In het ruime assortiment aluminium serres en tuinkamers is er voor iedereen de juiste kas te vinden. Ook kun je er terecht voor advies op maat, ontwerp in huis en professionele plaatsing.

Met een serre verklein je je ecologische voetafdruk, want je investeert in biologische voeding, en je verlengt je groeiseizoen. Maar dat is niet het enige. De serres van Euro-Serre worden uitsluitend lokaal geproduceerd met behulp van energie uit zonnepanelen. De grondstoffen zijn circulair, waardoor de afvalstromen voor 95% recyclebaar zijn. Ook de poedercoating is milieuvriendelijk. Hierdoor is een kas van Euro-Serre een duurzame keuze.

Euro-Serre heeft exclusieve verdelers in België en Nederland.

Meer lezen:

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu