Kweken in een kas: alle voordelen op een rijtje

Partnerbijdrage van Euro-Serre
serre kas voordelen

Een kas van Euro-Serre maakt van zaaien en kweken kinderspel. Met een aantal potjes, zaaigoed en potgrond heb je een mooie basis voor jouw (moes)tuin. Zaailingen genieten er van de warmte en het licht, plantjes staan beschut tegen weer en wind én je kas verkleint de kans op ziektes in je gewassen. Bij Euro-Serre zijn we alvast overtuigd van de vele voordelen van een kas. Nu jij nog!

Lees verder na de advertentie

1. Kraakverse groenten in elk seizoen

Met een Euro-Serre geniet je langer van je tuin. Doordat je maximaal gebruik maakt van de stralende zon, kun je in elk seizoen wel iets zaaien én oogsten. In februari begin je al met het zaaien van vroege groenten zoals sla, radijsjes, spinazie en kool. De oogst start in je kas in de lentemaanden, maar ook na het einde van de zomer oogst je nog tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. Plant je in september nog winterkolen of bloemkool, dan eet je zelfs in de winter nog groenten uit eigen tuin.

2. Help zwakkere planten overwinteren

euro-serre voordelen kas

Vorstgevoelige buitenplanten én exotische groente- en fruitplanten kunnen prima overwinteren in een kas. Bereid je in de herfstmaanden goed voor op het verpotten of verplaatsen van die planten. Een kas met hoge isolatiewaarde of verwarming biedt je geliefde planten een aangenaam microklimaat en belooft ze een gezonde start van het nieuwe tuiniersseizoen.

3. Een kas geeft je volledige controle

Als je elke dag even een kijkje neemt in je kas, weet jij als geen ander wat je planten nodig hebben. In een kas regel je zelf de hoeveelheid water en drogen je planten niet snel uit. Je bepaalt de temperatuur door ramen en deuren open te zetten of te sluiten. Werk met zonnedoeken wanneer de zon te fel is en met noppenfolie wanneer het vriest. Zo geef je je planten altijd een aangenaam bedje, waardoor ze beter groeien en de oogst groter én lekkerder is!

4. Geef ziektes geen kans in een kas

Lees verder na de advertentie

voordelen van een kas euro-serre

Juist doordat jij de touwtjes in handen hebt in de kas en de planten afschermt van de buitenwereld, geef je ziektes en indringers geen kans. Zolang je de luchtvochtigheidsgraad goed in de gaten houdt, bestaat er veel minder kans dat er schimmels hun weg vinden naar de kas. Het regelmatig luchten van je kas is dus erg belangrijk, want dat zorgt voor een gezond klimaat.

Over Euro-Serre

Euro-Serre is al meer dan 40 jaar de expert in het bouwen van hobbyserres en tuinkamers. In het ruime assortiment aluminium serres en tuinkamers is er voor iedereen de juiste kas te vinden. Ook kun je er terecht voor advies op maat en professionele plaatsing.

Met een serre verklein je je ecologische voetafdruk, want je investeert in biologische voeding, die geen vervuilend transport en energievretende koelcellen vereisen. Maar dat is niet het enige. De serres van Euro-Serre worden uitsluitend lokaal geproduceerd met behulp van energie uit zonnepanelen. De grondstoffen zijn circulair, waardoor de afvalstromen voor 95% recyclebaar zijn. Ook de poedercoating is milieuvriendelijk. Hierdoor is een kas van Euro-Serre een duurzame keuze.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu