Deze 4 planten zijn compacte soorten van jouw favorieten

Partnerbijdrage van Proven Winners
pluimhortensia

Er is niet altijd plek voor grote, opvallende planten. Omdat je beperkte ruimte hebt, omdat je tuin al vol staat, of omdat je alleen een (dak)terras of balkon hebt. In zulke gevallen zijn compacte planten ideaal, ze hoeven echt niet onder te doen voor een grote variant.

Lees verder na de advertentie

Vlinderstruiken – Buddleja Chip®

lage vlinderstruik

Van deze laagblijvende, niet-invasieve vlinderstruiken bestaan veel verschillende kleuren. Van de klassieke paarse vlinderstruik tot wit, roze en rozerood. Ze bloeien de hele zomer lang, ze maken continu nieuwe bloemen aan. Blijf uitgebloeide bloemen snoeien, dan stimuleer je dat proces. De hoogte varieert van 60 tot 120 cm.

Hortensia ‘Annabelle’ – Hydrangea arborescens BellaRagazza®

annabelle dwerg

Dol op Annabelle? Dan is deze dwergvariant misschien iets voor jou. Ze worden 50 tot 75 cm hoog, maar krijgen desondanks wel grote, bolvormige bloemen. De planten bloeien van juli tot oktober, op nieuwe scheuten komen ook weer bloemen. De Hydrangea arborescens BellaRagazza® Limetta heeft limoengroene bloemen die verkleuren naar wit en weer terug naar limoengroen.

Appelbessen – Aronia melanocarpa Revontuli®

appelbessen

Lees verder na de advertentie

Er zijn verschillende soorten compacte appelbessen, met elk hun eigen eigenschappen. Zo heb je de Aronia melanocarpa Revontuli® Hedger, die ideaal is voor heggen, de Mound, die bolvormig en laagblijvend is, en de Spreader, die je als bodembedekker kunt inzetten.

Pluimhortensia’s – Hydrangea paniculata Little Quick Fire®

pluimhortensia

Houd je van de Hydrangea paniculata ‘Early Sensation’? Dan vind je deze laagblijvende versie (90 – 120 cm) ook prachtig. Hij begint in juni al te bloeien, en bloeit door tot oktober. Houd je juist van lichtere kleuren? Kijk dan eens naar de Hydrangea paniculata Little Lime®, de dwergversie van ‘Limelight’. De limoengroene bloemen verkleuren naar wit.

Over Proven Winners®

Proven Winners® is een merk voor kwaliteitstuinplanten. Achter dit merk zit een wereldwijd netwerk van veredelaars en kwekers, die planten met innovatieve eigenschappen ontwikkelen. De planten worden uitgebreid gescreend en getest onder alle omstandigheden en worden geselecteerd op unieke eigenschappen zoals sterkere takken of een compactere groeiwijze. Het Proven Winners®-heesterassortiment omvat ruim 80 soorten en is te herkennen aan de witte Proven Winners®-pot.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu