Kwekersportret: Marloes Bijlsma van Do It Yourselves

Marloes Bijlsma DIY

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Marloes Bijlsma van Do It Yourselves aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Handen in de aarde

Marloes Bijlsma DIY

Kweker Marloes Bijlsma van Do It Yourselves wordt echt gelukkig van haar handen in de aarde hebben. “Ik combineer een kantoorbaan met mijn kwekerij en dat contrast is fantastisch. Buiten zijn geeft rust en energie tegelijk.” Wat ze verder mooi vindt aan haar vak? “Heel veel! De hele natuurlijke cyclus volgen van de natuur. Alles van zaadje, tot groeiende plant, naar die fantastische bloemenpracht!”

Kennis delen is fijn

Het delen van kennis is Marloes’ expertise. “Ik vind dat zo belangrijk en fijn. Ik heb de planten waarvan we zaden oogsten in rijen staan, maar de pluktuin – en dat is vrij uniek – mooi door elkaar heen. Ieder jaar bedenk ik een nieuw ontwerp van al deze plukbloemen. Ik adviseer daar dan ook graag over en help mee met beplantingsplannen.”

Dit kun je verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

“Ik neem zo’n zestig soorten zaden van planten die geschikt zijn voor de pluk mee. Alles van eigen oogst, van eigen erf en eigen grond. Ik neem mijn boek mee, mooie botanische ansichtkaarten, en natuurlijk advies!”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu