Kwekersportret: Yessie en Boudewijn van Kwekerij Stekkers

kwekerij stekkers

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Yessie Vanden Branden en Boudewijn Rijff van Kwekerij Stekkers aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten.

Productieve eetbare planten

kwekerij stekkers yessie en boudewijn
Foto: Sandra Verkic

Kwekerij Stekkers is gespecialiseerd in eetbare planten, die goed productief zijn. “We hebben een mix van eetbare inheemse planten en cultivars”, vertellen Yessie en Boudewijn. “Van klein naar groot, we hebben alles. Van aardbeien die laag groeien, tot eetbare bloemen en kaki’s. Alles is meerjarig en heeft een dubbelfunctie: ze zijn goed voor de biodiversiteit en voor in de keuken.”

Verandering

Op de vraag wat er zo mooi is aan hun vak, zeggen Yessie en Boudewijn: “Heel veel! Voor ons is een verandering teweegbrengen in het landschap en in de gedachtegang van mensen hetgeen ons energie geeft. Dat planten eetbaar kunnen zijn en sierlijk tegelijk, overal, ook in een kleine tuin.”

“Het is ook heel erg fijn om altijd buiten te zijn, omringd door groen, terwijl we werken aan onze missie. Vanuit de grotere gedachte dat we de wijze waarop we voedsel produceren moeten wijzigen, en daarmee ons landschap ook moeten veranderen ten goede, vermeerderen we met liefde planten.”

Lees verder na de advertentie

Dit kun je van Kwekerij Stekkers verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

“We willen graag laten zien hoe mooi dit seizoen kan zijn dus we nemen plantgoed mee met mooie herfstkleuren zoals Aronia, appelbes, maar ook dingen als kruisbessen, zeevenkel, en groenblijvende bodembedekkers. Misschien nemen we nog een kaki mee, dat ligt aan of het allemaal passen gaat met inpakken!”

Bekijk ook deze kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu