Kwekersportret: Jacqueline de Ruiter van Kwekerij De Arend

Jacqueline de Ruiter van Kwekerij De Arend cover

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Jacqueline de Ruiter van Kwekerij De Arend aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten. 

Een eigen wereld van groei en bloei

Jacqueline de Ruiter van Kwekerij De Arend

Jacqueline de Ruiter is dag en nacht bezig met het kwekersvak. “Je schept een hele eigen wereld van groei en bloei. Er is niets mooiers dan dat.”

Kleigrond als expertise

Kwekerij De Arend zit op kleigrond. Hierdoor ontwikkelde Jacqueline haar expertise: “Het heeft ervoor gezorgd dat ik erg stilsta bij grondsoorten en wat voor vereisten die stellen aan planten.”

Inmiddels heeft ze planten voor de meeste grondsoorten. “Er komen natuurlijk niet alleen mensen uit de nabije omgeving hier. Ik vind het heel erg leuk mensen te helpen met het uitzoeken van planten voor de specifieke condities van hun tuin. Wanneer ze dan vertrekken met een doosje planten, dan weet ik dat het mooi en gezond gaat groeien.”

Lees verder na de advertentie

Dit kun je verwachten op de Ambachtelijke plantenmarkt

“Ik neem mooie najaarsbloeiers mee”, vertelt Jacqueline. Ze vervolgt: “Ook neem ik siergrassen mee, en – een liefhebberij van mij – dertien soorten knoflook. Die kunnen in oktober de grond in, dus dat komt perfect uit.”

Meer kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu