Kwekersportret: Hans van Hage van De Bierkreek

Hans De Bierkreek Ambachtelijke Plantenmarkt

Bij Gardeners’ World zijn we dol op kwekerijen. We vinden er nieuwe ideeën, antwoorden op prangende vragen en de prachtigste planten. En dan om over de kwekers nog maar niet te spreken: stuk voor stuk bevlogen, inspirerende vakmensen. In dit kwekersportret stellen we Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk van Cruydt-Hoeck aan je voor.

Lees verder na de advertentie

Dit jaar slaan wij de handen ineen met landgoed de Wiersse in Vorden. Op 1 oktober vindt daar de eerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ plaats. Aan de oprijlaan vind je alles waar je als plantenliefhebber van gaat watertanden: van biologische rozen, de mooiste onbespoten vaste planten en pootgoed, tot biologische zaden, inheems plantgoed en pluktuinplanten. 

Het is wél mogelijk

Hans De Bierkreek Ambachtelijke Plantenmarkt

“Het biologisch kweken is zo mooi aan mijn vak. Waar anderen zeiden dat het echt niet mogelijk was, laten wij gewoon zien dat het wel kan”, vertelt Hans van Hage van De Bierkreek, dé biologische rozenkwekerij van Nederland. “Onze rozen worden volledig biologisch gekweekt, ze moeten dus tegen een stootje kunnen. Daarom hebben we een strenge selectie. Het zoeken naar nieuwe, gezonde soorten vind ik erg leuk. Ik geniet ook enorm van het contact met mensen.”

Bijzonder assortiment

De Bierkreek heeft een heel breed assortiment. Dat komt omdat de kwekerij onafhankelijk is, en kan doen wat ze denken dat werkt. “We hoeven niemand behalve onze klanten blij te maken.” Ze kweken best wat no-nonsense-soorten, maar ook echt bijzondere rozen.

Dit kun je van De Bierkreek verwachten op de Ambachtelijke Plantenmarkt

Lees verder na de advertentie

En daarom moet je tijdens de Ambachtelijke Plantenmarkt echt even bij De Bierkreek kijken. “We nemen van alles mee, waaronder soorten die uniek zijn in Europa. Liefhebbersdingen voor de mensen die blij worden van een plantendag als deze.” Met andere woorden: een aantal soorten die je nergens anders vindt … Wij kunnen niet wachten!

Meer kwekersportretten

Meer lezen over:
Inspiratie Kweker
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu