Koken met de EcoStoof®: pompoenrisotto uit eigen tuin
Wil je op een smakelijke en duurzame manier genieten van oogst uit eigen (moes)tuin? Dan is de EcoStoof® jouw ultieme hulp in de keuken! Lees hier meer.
Koken met de EcoStoof® is een eenvoudige manier om je eten perfect gaar te krijgen zonder veel gedoe. Het is supersimpel: doe de ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet de pan met eten in de EcoStoof®. In de isolerende EcoStoof® blijft het eten zo lang heet dat het vanzelf gaar wordt, zonder dat het aan kan branden. EcoStoof® is een gepatenteerd design dat ervoor zorgt dat de temperatuur van het voedsel in je pan wordt behouden tussen de 60°C en 100°C . Dit langzame ‘slow cooking’-kookproces zorgt ervoor dat het eten niet alleen heerlijk smaakt, maar ook alle sappen, smaken en voedingsstoffen bewaard blijven.
EcoStoof®: de toekomst van duurzaam koken
Gebaseerd op de hooikist van vroeger is de EcoStoof® een kookmethode die niet alleen energiezuinig is, maar ook zorgt voor een ongekende smaakervaring. Dankzij een slim ontworpen isolatiemantel rond je pan wordt warmte optimaal vastgehouden. Hierdoor worden gerechten gelijkmatig en geleidelijk op lage temperaturen bereid. Dit resulteert in een unieke en volle smaakbeleving – en je bespaart 30% energie.
Smullen met een goed gevoel
In de EcoStoof® kun je niet alleen stoofpotjes met vlees bereiden, maar tover je ook plantaardige ingrediënten zoals groenten, peulvruchten, granen en vruchten om tot verrassend smakelijke maaltijden. Of je nu een doorgewinterde keukenprins(es) bent of gewoon nieuwe smaken wilt ontdekken, EcoStoof® zorgt voor culinaire hoogstandjes waar je je goed bij voelt. Met de EcoStoof® kun je genieten van groenten die perfect gaar zijn, terwijl ze nog steeds hun natuurlijke ‘bite’ behouden. Voed jezelf en de planeet met een verantwoorde en vooral heerlijke manier van koken.
Recept: risotto met pompoen uit eigen tuin
Lees verder na de advertentie
Heerlijke smeuïge supermakkelijke risotto met pompoen en Parmezaanse kaas.
Koken op het vuur: 2 minuten
In de EcoStoof®: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui, in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram risottorijst
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 oranje pompoen, in blokjes van 1 cm met schil
- 9 deciliter bouillon
- 4 verse salieblaadjes, gehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram roomboter
- Een paar takjes basilicum
- Versgemalen peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Fruit de ui aan in de olijfolie.
- Voeg de risottorijst toe en bak drie minuten mee.
- Blus af met de witte wijn en kook tot het vocht verdampt is.
- Voeg de pompoen, bouillon en salie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng het gerecht al roerend aan de kook.
- Kook twee minuten door met het deksel op de pan.
- Zet de pan dertig minuten of langer in de EcoStoof®.
- Roer vlak voor het serveren de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en garneer met basilicum.
EcoStoof® biedt een scala aan recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook eenvoudig te bereiden. Lees meer over bereidingen en recepten op de website van EcoStoof®.