EcoStoof®: het ideale decembercadeau

Partnerbijdrage van EcoStoof®
Ecostoof stoofpeertjes

Met de EcoStoof® bereid je niet alleen op een duurzame manier de feestelijkste gerechten, het is ook een geweldig cadeau-idee om een dierbare – of jezelf – blij mee te maken.

Lees verder na de advertentie

Je eerder geoogste appels en peren liggen inmiddels op een koel plekje op smaak te komen terwijl je dichter bij de verwarming kruipt en nadenkt over leuke decembercadeaus en smakelijke kerstrecepten. De EcoStoof® vervult beide wensen.

EcoStoof december

Om je alvast in de feeststemming te brengen, delen we graag een heerlijk recept voor stoofperen. Dit smaakvolle dessert is de perfecte afsluiting van een gezellig feestmaal en wordt extra speciaal wanneer bereid met de EcoStoof®.

Recept: stoofpeertjes in versgeperst appelsap

stoofpeertjes ecostoof

Koken op het vuur: 3 minuten
In de EcoStoof®: 3 uur

De inspiratie voor dit recept komt uit de moestuin van Iris, de mede-oprichter van EcoStoof®. Ieder jaar brengt Iris haar appeloogst naar een mobiele sap-pers in de buurt, waarna ze met versgeperst appelsap blij thuiskomt. Geen wonder dat de stoofpeertjes (ook uit eigen tuin) in de appelsap verdwijnen. En het geheim van rode stoofperen? Hoe langer ze stoven, hoe roder ze worden. Voor de zekerheid voegen we rode bessensap toe.

Ingrediënten:

Lees verder na de advertentie

  • Minimaal 1 kilo stoofpeertjes, uit je eigen moestuin of uit de winkel
  • 5 deciliter natuurtroebel puur appelsap, uit je eigen moestuin of uit de winkel
  • 3 deciliter rodebessensap
  • 30 gram suiker – zo maak je hem niet te zoet
  • 3 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje

Bereiding:

Ecostoof recept stoofpeertjes
  1. Schil de peertjes. Laat ze heel, en laat de steel eraan zitten. Snij aan de onderkant met een scherp mesje het kroontje weg.
  2. Doe alle ingrediënten in de pan en laat aan de kook komen. Kook 3 minuten met het deksel op de pan, of langer, totdat de peertjes door en door heet zijn.
  3. Zet de pan in de EcoStoof®.
  4. Na drie uur (of langer) zijn je stoofpeertjes rood en klaar.

Kortingscode

Gebruik tot 31 december 2023 de kortingscode KERST15 en krijg 15 euro korting bij een minimale besteding van 99 euro. Je koopt je EcoStoof® op www.ecostoof.com.

Lees meer over EcoStoof®:

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu