Naar buiten met de EcoStoof®: snijbietsoep uit eigen tuin

Partnerbijdrage van EcoStoof®
Ecostoof snijbietsoep

In de herfst is er van alles te doen in de moestuin: de eerste winteroogst kan van het land worden gehaald en de voorbereidingen voor volgend seizoen zijn in volle gang. En wat is er heerlijker dan tijdens al dat harde werken even heerlijk op te warmen met een smakelijke kop soep?

Lees verder na de advertentie

Ecostoof snijbiet oogsten

De EcoStoof® is daarvoor de perfecte metgezel. Het werkt heel eenvoudig. Thuis breng je de soep – uiteraard met groenten uit eigen tuin – aan de kook. Zet de pan dan in de EcoStoof®, neem hem mee naar de moestuin. Terwijl jij aan de slag gaat, gaart je soep vanzelf en is hij perfect op smaak zodra jij en je medetuiniers honger (en koude handen) beginnen te krijgen.

Recept: snijbietsoep met groenten uit eigen tuin

Ecostoof snijbietsoep kom

‘Dwars door de tuin’-soep met snijbiet, wortel, selderij en kruiden.

Koken op het vuur: 3 minuten
In de EcoStoof®: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram winterwortel, in kleine blokjes
  • 100 gram bleekselderij, in kleine blokjes
  • 200 gram snijbiet, de stengels in plakjes gesneden, de bladeren in stukjes gescheurd
  • 250 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • Een bundeltje van 3 takjes tijm en 1 takje rozemarijn, samengebonden
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 handje knoflookcroutons
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper en zout naar smaak

Lees verder na de advertentie

EcoStoof snijbietsoep opdienen

Bereiding:

  1. Fruit de ui aan in de olijfolie.
  2. Voeg de wortels en selderij toe en bak 1 minuut mee.
  3. Houd wat snijbietstengels apart voor de garnering.
  4. Voeg de bouillon, de rest van de snijbietstengels en linzen toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Breng op smaak met peper en zout en voeg het kruidenboeket toe.
  6. Zodra de soep kookt leg je de snijbietbladeren bovenop het gerecht en stop je met roeren.
  7. Doe het deksel op de pan en laat 3 minuten zachtjes koken.
  8. Zet 45 minuten in de EcoStoof®. Breng op smaak met citroensap.
  9. Serveer in kommen en top af met stukjes snijbietstengel en croutons, en bestrooi met Parmezaanse kaas.
EcoStoof soep

EcoStoof® biedt een scala aan recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook eenvoudig te bereiden. Lees meer over bereidingen en recepten op de website van EcoStoof®.

Ook over EcoStoof®:

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu