Bloembollenparade: win bollen voor blije bijen

bloembollenparade pakket 5

Nu je nog volop met je hoofd in de zomer zit, denk je misschien nog niet na over bloembollen. Maar dit is het beste moment om een selectie te maken voor volgend jaar en je favoriete bollen te bestellen! Zeker dit jaar wil je niet te laat zijn, want door het natte jaar is de oogst bij bollenleveranciers niet optimaal geweest. Samen met voorvechter voor bio-bollen Bloemoloog houden we daarom de Bloembollenparade: een week lang maak je kans op mooie bollenprijzen.

Lees verder na de advertentie

Bollen voor blije bijen

Met biologische bloembollen kun je de bijen in je tuin heel goed helpen. Vroege bloembollen leveren al vroeg in het voorjaar voedsel. Combineer vroege bollen met bloembollen die steeds opvolgend bloeien, dan maak je een zogeheten ‘bloeiboog’. Dan is er gedurende een langere periode altijd wat te eten voor insecten en bestuivers.

Biologische bloembollen worden gekweekt zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hierdoor krijgen de bijen die naar de bollen komen voor stuifmeel en nectar, geen schadelijke chemische stoffen binnen.

Winnen: Bio-Kultura Blije bij-pakket

NarcissusTazetta

Bloemoloog en Bio-Kultura stellen samen bollenpakketten samen, en dit pakket bevat alle favoriete bollen van Bio-Kultura. De bollen bieden voedsel voor bijen vanaf het vroege voorjaar, geven kleur van februari tot juni en komen elk jaar terug. We geven drie Bio-Kultura Blije bij-pakketten weg.

In dit pakket, ter waarde van 25 euro, zitten 36 bloembollen:

  • 3 Bio Allium albopilosum ‘Christophii’
  • 10 Bio Crocus vernus ‘King of the Striped’
  • 10 Bio Narcissus tazetta ‘Minnow’
  • 6 Bio Leucojum aestivum ‘Gravetye Giant’
  • 7 Bio Hyacinthoides hispanica ‘Excelsior’

Lees verder na de advertentie

Doe mee en win!

Vul hieronder je gegevens in en maak kans op één van de drie pakketten. Meedoen kan tot en met 10 september. Winnaars krijgen per e-mail bericht.

Kun je niet wachten op de uitslag? Gebruik dan de kortingscode GWBIOK5 bij Bloemoloog, voor 5% korting op Bio-Kultura-pakketten. Je vult de code in bij het afrekenen in de webshop. Deze code is geldig tot en met 30 november 2023.

Vergeet niet morgen terug te komen voor een nieuwe winactie!

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu