Oproep: hoe zien jouw inheemse bloemen er nu uit?

Linda Passies
|
06/06/2023
inheemse zaaiweek korenbloem papaver

Heb jij in 2022 meegedaan aan de Inheemse Zaaiweek? Dan zijn de bloemen nu aan het bloeien! Wij zijn heel benieuwd hoe het er nu uitziet!

Lees verder na de advertentie

Inheemse Zaaiweek

inheemse zaaiweek boomspiegeltuin

Van 26 september tot en met 2 oktober organiseerden we voor het eerst de Inheemse Zaaiweek, samen met Stichting NL BloeitDe Bijenstichting en kweker en leverancier van wildebloemenzaden Cruydt-Hoeck. Al onze abonnees kregen een gratis zakje inheemsebloemenzaden meegestuurd, en gingen enthousiast aan het zaaien.

Welke zaden in het mengsel zaten, vind je in dit artikel.

Hoe ziet het er nu uit?

inheemse zaaiweek bolderik

Op de foto’s in dit artikel zie je foto’s van mijn boomspiegeltuintje, waar ik de zaden gezaaid heb. Op dit moment bloeien bij mij de klaprozen, korenbloemen, bolderik en gele kamille.

Maar we zijn op zoek naar meer foto’s! We willen nog veel meer mensen enthousiast maken voor het zaaien van inheemse planten. De bestuivers hebben ze nodig! Mooie, kleurrijke foto’s van het resultaat helpen daarbij. Wil jij helpen? Deel dan je foto’s hieronder.

Lees verder na de advertentie

  • 1. Ga naar www.wetransfer.com. 2. Klik op “Voeg bestanden toe” en kies de foto’s de je mee wilt sturen. 3. Vul zowel bij “E-mail naar” en “Je e-mailadres” je eigen mailadres in. 4. Wanneer je nu een mailtje krijgt van WeTransfer, kopieer je het webadres dat onder “Download link” staat. Die link plak je hieronder in het veld.
Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu