De Chelsea Flower Show 2022 op tv: dit kun je allemaal verwachten

Helga Kluiter
|
23/05/2022
Chelsea Flower Show 2022

Deze week wordt de Chelsea Flower Show 2022 gehouden en daar besteedt de BBC uitgebreid aandacht aan. Monty Don, Joe Swift, Carol Klein en anderen leiden je rond langs de highlights van dit jaarlijkse evenement.

Lees verder na de advertentie

Dit kun je komende dagen op BBC1 en BBC2 allemaal zien (Nederlandse tijd):

23 mei 2022

16:45 uur, BBC1

Nicki Chapman en Angellica Bell hebben exclusieve toegang tot de openingsdag van de RHS Chelsea Flower Show 2022. Op deze persdag lopen er veel beroemdheden rond. Nicki praat met Martin Kemp van Spandau Ballet en zijn vrouw Shirlie over de makeover van hun tuin. Frances Tophill komt alles te weten over de geweldige zomerbloemen die je nu kunt planten.

Toby Buckland laat de grote tuintrends van de show van dit jaar zien, en Carol Klein heeft tips over het combineren van kleuren. James Wong duikt in de wetenschappelijke geheimen van de planten waar we zo van houden en Mark Lane heeft hét recept voor prachtige borders.

20:00 uur, BBC2

Monty Don en Joe Swift trappen de uitzendingen van de RHS Chelsea Flower Show 2022 op BBC2 af. Daarbij worden ze vergezeld door hun vaste team van tuinexperts. Samen verkennen ze 39 inspirerende showtuinen en de onberispelijke displays van kwekers in de Great Pavilion.

24 mei 2022

Lees verder na de advertentie

16:45 uur, BBC1

Het is Medals Day op Chelsea en Angellica Bell en Nicki Chapman geven een overzicht van de grote winnaars van dit jaar. Toby Buckland geeft de spannendste ontwerptips om je tuin een zomers vleugje Chelsea-magie te geven. Derry Girls-ster Siobhan McSweeney maakt haar eerste uitstapje naar de show en Carol Klein komt met inspiratie voor het perfecte kleurenpalet in de zomertuin.

21:00 uur,  BBC2

De spanning is voelbaar op Chelsea wanneer de belangrijkste prijzen worden bekendgemaakt. Monty Don, Joe Swift en Carol Klein laten je de highlights zien.

25 mei 2022 

16:45 uur, BBC1

Toby Buckland toont de beste ontwerpideeën om je tuin klaar te maken voor de zomer, terwijl Frances Tophill een kijkje neemt in de prachtige wereld van de clematis.

20:00 uur, BBC1

Sophie Raworth en Joe Swift geven het startschot voor de People’s Choice Award. Daarbij kijken ze naar de deelnemende tuinen voor de jaarlijkse publieksprijs. JJ Chalmers helpt om kinderen aan het tuinieren te krijgen.

21:00 uur, BBC2

Monty Don en Joe Swift bekijken de kleinere tuinen op de Chelsea Flower Show en Carol Klein maakt de winnaar van de Platinum Jubilee Award bekend.

26 mei 2022

16:45 uur, BBC1

Op de dag dat de poorten opengaan voor het publiek vertellen Nicki Chapman en Angellica Bell wat de bezoekers zeker niet mogen missen. Nicki praat met Fred Sirieix over zijn passie voor tuinieren.

21:00 uur, BBC2

Monty Don, Joe Swift en het team verkennen manieren om meer natuur naar je tuin te lokken, ongeacht de omvang of stijl van je lapje grond. Ontwerper Jasper Conran laat zijn met bloemen gevulde tuin zien in Dorset.

27 mei 2022

16:45 uur, BBC1

Zangeres Mica Paris maakt voor het eerst kennis met de Chelsea Flower Show en presentator Chris Bavin bezoekt een balkontuin die het kweken van groenten en fruit naar een hoger plan tilt.

20:30 uur, BBC1

Sophie Raworth enJoe Swift kondigen de winnaar van de People’s Choice Award aan en Adam Frost beoordeelt de nieuwste ontwerptrends die hij dit jaar op de show is tegengekomen.

21:00 uur, BBC2

Het einde van de Chelsea Flower Show is aanstaande en Monty Don en Joe Swift vieren dit in stijl met de winnaar van de felbegeerde BBC RHS People’s Choice Award.

Sharleen Spiteri, zangeres van de band Texas, praat met Monty over haar liefde voor tuinieren. Ondertussen laat Carol Klein haar favoriete bloemen zien uit de Great Pavilion waarvan je groene vingers gaan kriebelen.

Met nog een week te gaan tot het platina jubilieum van koningin Elizabeth viert Rachel de Thame de lange relatie van de Queen met de Chelsea Flower Show.

28 mei 2022

19:00 uur, BBC2

Monty Don en Joe Swift kijken terug op hun highlights van deze week op de RHS Chelsea Flower Show 2022.

29 mei 2022

18:45 uur, BBC1

Sophie Raworth en Joe Swift blikken terug op de hoogtepunten van de RHS Chelsea Flower Show 2022.

Meer lezen over:
Inspiratie Mei
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu