Boek: Mijn moestuin – Een heel jaar oogsten uit de tuin

Helga Kluiter
|
15/03/2023
Afbeelding voor Boek: Mijn moestuin – Een heel jaar oogsten uit de tuin

Anne Wieggers, onze hoofdredacteur en de tuinexpert van BinnensteBuiten, kweekt al sinds haar kindertijd haar eigen eten. In haar nieuwe boek, Mijn moestuin – Een heel jaar oogsten uit de tuin, laat ze zien dat het helemaal niet moeilijk is om iedere dag iets uit je eigen tuin te eten. Dat is bovendien lekkerder dan wat er te koop is, duurzamer, én je wordt er blij van.

Pre-order het boek tijdelijk met gratis verzending! Deze actie is geldig t/m 19 maart 2023. Het boek wordt rond 29 maart thuisbezorgd.

Duurzaam oogsten

Om echt met een goed gevoel te eten, wil je natuurlijk zo duurzaam mogelijk groenten, fruit en kruiden kweken. In dit boek deelt Anne haar kennis en legt ze uit hoe je je eigen oogst kweekt en tegelijkertijd goed zorgt voor de bodem én bijdraagt aan meer biodiversiteit en een gezond klimaat.

Wat Anne betreft bestaat er niet zoiets als ‘slecht tuinieren’ (behalve chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken) en ze heeft nog nooit iemand ontmoet die geen lekkere maaltijd zou kunnen kweken. Wel mensen die ervan overtuigd zijn er vast niets van te bakken, daarbuiten. Voor al deze mensen (en natuurlijk iedereen die duurzaam moestuinieren een warm hart toedraagt) deelt Anne haar kennis. 

De smakelijkste en mooiste planten

Dit boek staat bomvol makkelijke, smakelijke, mooie (en wat Anne betreft onmisbare) planten die je leven – en je keuken – zullen verrijken als je ze de kans geeft. Met de handige maandplanner zorg je ervoor dat er jaarrond iets uit jouw tuin op tafel komt, van eten tot een gezellig bosje bloemen. Ook als je weinig ruimte hebt. Laat je leiden door het aanstekelijke enthousiasme van Anne en ga ook aan de slag!

Meer lezen over:
Inspiratie
Helga KluiterKon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar heeft als laatbloeier toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2023

Gardeners’ World 04/2023

Bestel nu