Geef je terras kleur met deze fleurige bloembak ideeën

Helga Kluiter
|
18/02/2021
bloembak ideeën voor de lente

Niets vrolijkt je tuin, balkon of terras zo op als een mooie pot vol kleurige, voorjaarsbloeiende bollen, vaste planten of zelfs groenblijvende struiken. Ze fleuren de tuin op wanneer het overdag nog steeds fris is. Met deze bloembak ideeën kan het voorjaar echt beginnen!

Lees verder na de advertentie

De beste 3 bloembak ideeën voor de lente

Als je in het najaar geen tijd hebt gehad om bollen te planten, ga dan naar het tuincentrum of de kweker en koop bollen die al in potten staan. Dan kun je meteen aan de slag met het vullen van je lentepotten.

Tuinieren in potten en bakken

Meer bloembak ideeën

In de speciale uitgave Tuinieren en potten en bakken vind je maar liefst 100 ideeën voor potten en bakken voor elk seizoen en in elke situatie – inclusief tips voor de beste verzorging.

1. Bonus voor bijen

Bloembak ideeën voor bijen

De vergeet-mij-nietjes verhullen de bladeren van de dubbele druifhyacint (Muscari), die er vaak wat rommelig uitzien. Het geel van hun hartjes komt terug in de lichtgele tulpen. En bijen zijn dol op druifhyacinten. Je kunt jonge vergeet-mij-nietjes samen met de bollen in het najaar planten en daarna hoef je alleen maar te wachten tot de bloei losbarst.

Lees verder na de advertentie

Wij gebruikten

 1. Muscari armeniacum ‘Blue Spike’ x 9
 2. Gele tulpen x 9
 3. Vergeet-mij-nietjes x 3
 4. Houten ton, doorsnee ca. 32 cm

2. Voor halfschaduw

Bloembak ideeën voor de halfschaduw

Muurbloemen en wolfsmelk geven een pot wekenlang kleur. In combinatie met voorjaarsbloeiende vergeet-mij-nietjes en het kalmerende groen van een klimop, fleuren ze een terras in de halfschaduw van april tot midden zomer op.

Wij gebruikten:

 1. Euphorbia amygdaloides var. robbiae x 1
 2. Oranje muurbloemen x 1
 3. Vergeet-mij-nietjes x 2
 4. Klimop ‘Teardrop’ x 3
 5. Vierkante metalen pot, doorsnee ca. 45 cm

3. Geur naast de deur

bloembak ideeën voor de lente

Voor het ultieme voorjaarsspektakel plant je tulpen- of narcisbollen in het najaar en zet je de pot in de volle zon of halfschaduw. Dit mengsel is perfect naast een deur, omdat de hyacinten en schuimbloemen (Tiarella) heerlijk ruiken. Verwijder de bollen wanneer ze zijn uitgebloeid en zet ze in de volle grond zodat ze volgend jaar opnieuw gaan bloeien. Houd de bladeren intact.

Wij gebruikten:

 1. Hyacint ‘Pink Festival’ x 4
 2. Tulp ‘Holland Beauty’ x 4
 3. Tiarella ‘Spring Symphony’ x 2
 4. Geglazuurde pot, doorsnee ca. 42 cm
Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu