Prachtige enkelbloemige dahlia’s: de 6 favorieten van de redactie

Partnerbijdrage van Natural Bulbs
Linda Passies
|
04/03/2022
Dahlia Totally Tangerine

Veel dahlia’s hebben bijzondere en creatieve bloemen. Fantastisch! Maar wat minder fantastisch voor bijen, die niet bij het stuifmeel kunnen komen. Daarom zijn we op de redactie van Gardeners’ World fan van enkelbloemige en openbloemige dahlia’s. Bijen kunnen zonder problemen in het hart komen, en zo doe je iets goeds voor jezelf én de natuur. Dit zijn onze favorieten!

Lees verder na de advertentie

Dahlia ‘Waltzing Mathilda’

dahlia waltzing mathilda: enkelbloemige dahlia.

Misschien wel onze grootste favoriet: Dahlia ‘Waltzing Mathilda’. Je kunt er wel naar blijven kijken, want door het mooie verloop zien de bloemen er vanuit elke hoek anders uit. En: bijen zijn er echt gek op.

Hoogte: 80 – 100 cm
Bloem: 10 – 15 cm

Dahlia ‘Impression Fantastico’

dahlia impression fantastico openbloemig

Deze vrolijke dahlia geeft je humeur meteen een boost! Omdat het een laagblijvende soort is, past hij overal tussen. Ideaal vooraan of middenin je border dus, maar ook in je pluktuin.

Hoogte: 55 cm
Bloem: 5 – 10 cm

Lees verder na de advertentie

Dahlia ‘Topmix Sweetheart’ en Dahlia ‘Hartenaas’

Zoete en lieve dahlia’s die meteen je hart stelen als je ze ziet! Ze lijken wel wat op elkaar, en je kunt ze dus ook heel goed met elkaar combineren. We kunnen niet wachten tot we deze dahlia’s kunnen gebruiken in een fris zomerboeket. Bijvoorbeeld met cosmea.

Dahlia ‘Hartenaas’

dahlia hartenaas enkelbloemig

Hoogte: 55 cm
Bloem: 5 – 10 cm

Dahlia ‘Topmix Sweetheart’

openbloemige dahlia sweetheart

Hoogte: 50 – 60 cm
Bloem: 5 – 10 cm

Dahlia ‘Mignon Sunshine’

openbloemige dahlia mignon sunshine

Door haar warme tint staat deze dahlia prachtig in combinatie met zonnebloemen en najaarsbloemen. Combineer het met siergrassen en je haalt de ‘Indian summer’ in huis.

Hoogte: 45 – 50 cm
Bloem: 5 – 10 cm

Dahlia ‘Totally Tangerine’

Over warme tinten gesproken: deze dahlia heeft de allermooiste warme tinten die we ooit hebben gezien. Wat een prachtexemplaar!

Hoogte: 100 cm
Bloem: 10 – 12 cm

Bij Natural Bulbs koop je prachtige enkelbloemige en biologische dahlia’s. En kun je niet kiezen uit het assortiment, dan is de knoop al voor je doorgehakt met een dahliamix en bijentas met dahlia’s. Wacht niet te lang met je dahlia’s bestellen, want biologische dahlia’s zijn maar beperkt beschikbaar. Ze worden weinig geteeld en het natte jaar heeft de oogst verder beperkt.

Linda PassiesLinda kreeg liefde voor planten en natuur met de paplepel ingegoten door haar vader, die tuinman is. Later besloten ze hun krachten te bundelen voor een eigen blog, en combineerde Linda hobby en werk met elkaar als redacteur bij Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu