Haal een stukje tuin in huis met sfeervolle droogbloemen

In samenwerking met Flower Feast
Helga Kluiter
|
03/12/2021
droogbloemen bestellen

Als je een echte tuinliefhebber bent, wil je de natuurlijke sfeer van je tuin het liefst ook binnenshuis creëren. Dat kan! Met droogbloemen geniet je namelijk het hele jaar door van de mooiste bloemen.

Lees verder na de advertentie

Droogbloemen boeket

Je kunt natuurlijk letterlijk een stukje van de tuin mee naar binnen nemen, bijvoorbeeld door steeds wat verse bloemen uit eigen tuin te plukken en die in een vaas te zetten. Nadeel: de voorraad raakt over het algemeen al snel uitgeput. Je hebt immers niet de beschikking over een enorm bloemenveld, zoals industriële kwekers. Bovendien gaat het plukken van bloemen ten koste van de tuin zelf, want die ziet er dan minder fraai uit. De oplossing is simpel: verwerk hier en daar in je interieur wat droogbloemen, zodat je langdurig kunt genieten van de natuur in eigen huis.

Droogbloemen het hele jaar door

gedroogde bloemen

Droogbloemen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en blijven dankzij speciale droogprocedures langdurig mooi. Het grote voordeel is dat je daardoor niet afhankelijk bent van de seizoenen waarin de betreffende bloemen bloeien. Een ‘gewoon’ bosje bloemen is bovendien na een week weer toe aan vervanging en jouw favoriete bloem is dan misschien al niet meer beschikbaar!

Bij droogbloemen is dat probleem veel minder groot. Uiteindelijk zal er een moment komen dat ook deze bloemen aan vervanging toe zijn, maar dat is vaak pas na een half jaar – mits je ze natuurlijk op de juiste manier behandelt. Droombloemen vragen om een droge plek in huis zonder direct zonlicht.

Duurzame bloemen

droogbloemen Flower Feast

Lees verder na de advertentie

Doordat droogbloemen veel langer meegaan dan een gewone bos bloemen, zijn ze een duurzame keuze. Elke week nieuwe bloemen halen houdt immers in dat er voortdurend nieuwe aanvoer moet zijn. Het transport van bloemen belast het milieu, dus met een bos droogbloemen spaar je het milieu. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de energiekosten die nodig zijn om de bloemen te kweken … En wat te denken van het water dat je verse bloemen telkens moet geven? Het is door dit alles niet verrassend dat het team van Flower Feast de laatste tijd de populariteit van droogbloemen ziet stijgen!

Droogbloemen bestellen

Elk interieur is anders en bij elk type inrichting horen andere droogbloemen. Kies je voor aardse tinten of houd je meer van fellere kleuren in huis? Je kunt bij Flower Feast veel verschillende soorten gedroogde bloemen bestellen, geheel afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur.

Helga KluiterHelga kon vroeger nog geen vetplantje in leven houden, maar als laatbloeier heeft ze toch nog groene vingers ontwikkeld – waarmee ze ook stukjes typt voor Gardeners' World.
Magazine van Gardeners’ World 07/2024

Gardeners’ World 07/2024

Bestel nu