Plan(t) je biologische planten: 3 handige vlekkenplannen

Partnerbijdrage van Natural Bulbs
Voeg biologische vaste planten toe aan je tuin en plant ze met behulp van een vlekkenplan.

Je tuin beplanten is een van de allerleukste tuinklussen. En het wordt nog leuker als je weet dat die planten onbespoten en biologisch zijn – zoals de vaste planten van Natural Bulbs. Met de volgende beplantingsplannen maak je van je tuin een oase voor jezelf en de natuur.

Lees verder na de advertentie

Een vlekkenplan maken met biologische planten

Biologische planten zijn niet alleen een uitstekende aanwinst voor je tuin, maar dragen ook bij aan een gezondere planeet. Maar met de grote keuze uit die prachtige planten is het niet altijd makkelijk kiezen. Want welke planten passen bij elkaar? Gelukkig hoef je echt geen tuinontwerper te zijn om een goed beplantingsplan te maken. Met slechts wat kleurpotloden maak je namelijk snel en eenvoudig een vlekkenplan.

Om je alvast op ideeën te brengen, hebben wij drie van dit soort vlekkenplannen gemaakt. Of je nou tuiniert in potten en bakken, een bij- en vlindervriendelijke border wilt maken of een schaduwrijke plek wilt opfleuren, met deze plannen zit je altijd goed. De planten voor deze plannen zijn bovendien allemaal verkrijgbaar bij Natural Bulbs – natuurlijk biologisch en dus onbespoten. Zo kun jij sneller genieten van een weelderige tuin.

Vlekkenplan 1: luchtige bijenweelde

Maak eenvoudig een vlekkenplan voor jouw tuin of doe inspiratie op met deze beplantingsplannen!

Redacteur Anne: “Dit stukje tuin is weelderig, romantisch, en een bijen- en vlindermagneet. De Chinese ruit (Thalictrum) en ijzerhard (Verbena) zorgen voor hoogte, maar zijn zo luchtig dat je er doorheen kijkt. Alle planten hebben andere structuren, zodat het een levendig geheel vormt. Tegelijkertijd zorgen bij elkaar passende pasteltinten en herhaling van plantengroepjes (3 stuks per vlek) voor rust. In de zon hebben deze planten het naar hun zin en vergen ze weinig onderhoud.”

Deze planten vind je in dit vlekkenplan:

1. Vrouwenmantel (Alchemilla Mollis) x 3

Lees verder na de advertentie

2. Scabiosa x 3

3. Thalictrum x 3

4. Verbena bonariensis x 3

5. Malva moschala x 3

6. Agastache x 3

Vlekkenplan 2: bospracht

Als je meer schaduw in de tuin hebt, is een vlekkenplan met bosplanten wellicht iets voor jou.

Redacteur Helga: “Bosplanten houden van wat meer schaduw en behoren wat mij betreft tot de mooiste plantensoorten! Witbloeiende planten maken de schaduw bovendien een stuk lichter. Laat de kamperfoelie en clematis naast elkaar klimmen. De overige planten groepeer je daarvoor. Zij zorgen vanaf april (Brunnera) tot oktober (anemoon) voor heel veel bloemen.”

Deze planten vind je in dit vlekkenplan:

1. Boskamperfoelie (Lonicera periclymenum) x 1

2. Clematis ‘Miss Bateman’ x 1

3. Anemone ‘Honorine Jobert’ x 1

4. Ruig klokje (Campanula trachelium) x 1

5. Akelei (Aquilegia vulgaris) x 1

6. Brunnera ‘Alexander’s Great’ x 1

Vlekkenplan 3: bloeiend dakterras

Ook op een balkon of dakterras kun je met een vlekkenplan aan de slag.

Redacteur Iona: “Ook in een hoekje op jouw terras of in een kleine ruimte als een balkon kun je aan de slag met vaste planten! Dit ontwerp zal prachtig wiegen in de wind met lange romantische bloemaren, en heeft een zacht kleurenpalet. Een grote zinken teil past wat betreft kleur en formaat mooi bij dit ontwerp.”

Deze planten vind je in dit vlekkenplan:

1. Nepeta ‘Cats Pyjama’s’ x 1

2. Gaura lindheimeri ‘White Sparkle’ x 1

3. Verbena bonariensis x 1

Over Natural Bulbs

Als specialist in biologische bloembollen werkt Natural Bulbs uitsluitend samen met een selecte groep kleinschalige, gespecialiseerde planten- en bollenkwekers met een sterke toewijding aan duurzaamheid. In hun unieke webshop vind je biologische vaste planten, bollen en zaden. Natural Bulbs kiest ervoor om samen te werken met de natuur en daarom ook met kwekers die duurzaamheid een warm hart toedragen. Inmiddels is het gelukt om bijna uitsluitend 100% biologische producten aan te bieden.

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu