Winactie: Maak kans op een accu-grasmaaier van Stiga

In samenwerking met Stiga
Afbeelding voor Winactie: Maak kans op een accu-grasmaaier van Stiga

Gert, Wim, en Guido zijn samen het team dat een prachtige schooltuin bijhoudt. Zonder deze mannen – die vrijwillig het grote terrein van de schooltuin in goede staat houden – kunnen de kinderen die er leren tuinieren in hun eigen tuintjes, omgeven door een weelde aan inheemse natuur en bloemenpracht, hier niet terecht.

Lees verder na de advertentie

Tuingereedschap op accu

Foto’ Liesbeth Disbergen

Samen hebben de vrijwilligers Gert, Wim, en Guido wel 150 jaar tuinervaring. Alles ging door de jaren heen door hun vaardige handen: van ‘oldschool’ gereedschap zoals spades en snoeischaren, tot dieselbosmaaiers en zware kettingzagen. De mannen vinden het belangrijk dat kinderen de kans krijgen buiten te zijn en met hun handen in de aarde te zitten. Te begrijpen waar eten vandaan komt en hoe het groeit. En ze zijn ook nog eens gek op duurzaamheid. Waar het ze lukt, stappen ze dus over op gereedschap dat op accu werkt.

Getest: de Stiga multiclip 747 S AE

Foto’ Liesbeth Disbergen

Toen wij op de redactie een prachtige elektrische grasmaaier van ­Stiga aangeboden kregen – de Stiga multiclip 747 S AE grasmaaier – hoefden wij niet lang te denken over waar hij goed terecht zou komen. Wim, Gert en Guido gingen aan de slag en lieten ons meteen weten wat ze ervan vonden. Zo komt die 150 jaar gedeelde tuinervaring even mooi van pas.

De mening van ons testpanel

  • De maaier is vele malen lichter in gebruik dan de meeste, wat erg positief is wanneer je er veel mee moet werken en nog een hoop andere klussen hebt liggen.
  • Er is een stand waarin de maaier accu­gedreven rijdt, waardoor je niet hoeft te duwen, maar er even niet gemaaid wordt. Dit is ideaal wanneer je terugrijdt over een stuk waar je al gemaaid hebt. Zo wandel je zonder moeite terug.
  • Je kiest gemakkelijk de snelheid waarin je gaat maaien, wat vrolijk aangegeven wordt door een haas of een schildpad.
  • Het scheelt enorm veel herrie en vieze dampen in vergelijking met een oude dieselmaaier. Een elektrische maaier met een kabel was op dit grote terrein geen optie geweest. Deze accugedreven maaier is de perfecte oplossing.
  • Al met al: Wat een aanwinst!

Lees verder na de advertentie

Win de Stiga multiclip 747 S AE

Win deze elektrische grasmaaier, inclusief dual charger lader en twee accu’s, t.w.v. ruim € 1000!

  • Krachtige accugedreven mulchmaaier met wielaandrijving
  • 45 cm maaibreedte, en verstelbaar in vijf verschillende maaihoogtes
  • Intuïtieve bedieningsdisplay met Eco-modus en zes verschillende snelheden
  • Krachtige 1.5 kW brushless inductiemotor voor efficiënt maaien en een langere werktijd
  • Inclusief 2 x STIGA ePower E 440 (4Ah) – en oplader

Ja, ik doe mee!

Vul je naam en e-mailadres in om kans te maken op deze elektrische grasmaaier! De winnaar krijgt eind januari 2023 bericht.

Oops! We could not locate your form.

Over Stiga

Stiga werd in 1934 opgericht in Zweden en heeft als doel tuinieren te vergemakkelijken, voor iedereen. Of je nu houdt van een strakke, opgeruimde, of een weelderige en natuurlijke tuin: Stiga heeft het gereedschap voor jou. Het bedrijf vindt het belangrijk koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid en pioniert op het gebied van accugedreven machines en gereedschap.

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu