Met deze hulpmiddelen van Nature® kweek je met succes je eigen groenten

Kweek met succes groente en fruit in je modulaire kweektunnel van Nature!

Je eigen groente en fruit kweken heeft veel voordelen, van heerlijk tuinieren in de buitenlucht tot leren over jouw tuin en een rustmoment vinden in de hectiek van alledag. Met de juiste hulpmiddelen wordt het kweken van groente en fruit ook nog eens makkelijker. Tuinmerk Nature® biedt dan ook hulpmiddelen aan voor jouw tuin, want wie goed zaait, die zal goed oogsten!

Lees verder na de advertentie

Let hierop als je buiten groente en fruit kweekt

Als je zelf groente en fruit kweekt in de tuin zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van kou, insecten en andere tuindieren. Zo zijn slakken gek op slaplanten en ook vogels kunnen zich tegoed doen aan gewassen of ze eten de net gezaaide zaadjes op. Maar dankzij de diverse hulpmiddelen van Nature® kun je veel van deze problemen voor zijn.

Hulpmiddelen voor het kweken van groente, fruit en kruiden

Wil jij zelf eetbare gewassen gaan kweken in je tuin? Dan kunnen deze hulpmiddelen van Nature® je daarbij helpen.

Viltmat jute

Leg een viltmat van jute neer om jonge zaailingen te helpen.

Met deze mat van jute houd je onkruid in toom op een natuurlijke wijze én zorg je ervoor dat de grond langer vochtig blijft, wat water en moeite bespaart. De mat gaat mooi op in je tuin door zijn natuurlijke uitstraling. Daarbij is hij biologisch afbreekbaar en gemakkelijk te knippen in de vorm en grootte die jij nodig hebt voor je tuin. De dichtheid van deze viltmat van Nature® is 300 g/m² en een mat is 1 m x 3 m.

Folietunnelset

Lees verder na de advertentie

Kweek groente en fruit in een folietunnelset.
Bij de folietunnelset zit ook een handige net voor over je planten.

Met deze handige 2-in-1 folietunnelset van Nature® bescherm je jonge (sla)planten tegen tuindieren en barre weersomstandigheden. In de set vind je een folie van uv-bestendig, doorzichtig polyethyleen (LDPE, dikte van 100µ), een zwart anti-insectennet (mazen van 2 mm x 4 mm) en 6 tunnelbogen van verzinkt staal. Je zet de set gemakkelijk op, over je zaailingen heen, door de bogen in de grond te steken. Met een hoogte van zo’n 45 cm kun je ook redelijk hoge groenten beschut kweken tot aan hun oogst. De afmetingen van de tunnel zijn 45 cm hoogte x 60 cm x 300 cm.

Modulaire kweektunnel

Kweek met succes groente en fruit in je modulaire kweektunnel van Nature!
Regel zelf de luchttoevoer in je modulaire kweektunnel van Nature met de handige ventilatieopeningen.

Bij Nature® vind je ook een modulaire kweektunnel, een rechthoekige kweektunnel die werkt als een broeikas voor zaailingen en vooral goed te gebruiken is in het begin van de lente en in de herfst. Een ander voordeel is dat (regen)water minder snel verdampt. De kweektunnel is van pvc en is uv-bestendig. Je kunt er zelf voor zorgen dat het niet te warm of te vochtig wordt voor je zaailingen met de twee instelbare ventilatieopeningen en je kunt de kweektunnel ook nog uitbreiden met extra modules. De kweektunnel wordt geleverd met 6 metalen grondpennen, zodat je hem gemakkelijk opzet op je tuinbodem. De afmetingen zijn 22 cm hoogte x 86 cm x 40 cm.

Tomatenhoes

Creëer een warme, vochtige omgeving voor je tomatenplanten met een tomatenhoes.

Je kunt je tomaten een handje helpen met een speciale groeihoes. Net als de kweektunnel werkt deze als een soort broeikas en hij beschermt tomaten tegen regen. De tomatenfoliehoes van Nature® is gemaakt van doorzichtig, geperforeerd polyethyleen (met 400 openingen per m²). De hoes is uv-bestendig, heeft een dikte van 50 µ en een afmeting van 15m x een diameter van 50 cm. Je kunt het folie ook goed op maat knippen voor jouw tomatenplant.

Tomatensteun

Deze tomatensteun van Nature zorgt ervoor dat je tomatenplant stabieler staat.
Houd woekerende tomatenplanten in vorm met plantenringen.

Om je tomatenplanten te ondersteunen kun je ook de tomatenspiralen van Nature® gebruiken. Tomatenplanten kunnen flink de hoogte in schieten en door het gewicht van de tomaten kunnen de stengels knakken bij veel wind. Als je een tomatenspiraal in de grond steekt bij je tomatenplant, zorg je ervoor dat de plant stabieler is en steviger staat. Door het handige oog aan de spiraal kun je met wat touw of een staalkabel verschillende steunen aan elkaar vastzetten of verbinden. De spiraal is 180 cm hoog en heeft een diameter van 6,8 cm.

Wil je ervoor zorgen dat de takken van je plant dichtbij de stam blijven? Dan kun je een plantenring voor tomatenplanten toevoegen. Deze dubbele ringen van groen polypropyleen hebben een diameter van 30 mm en 20 mm.

Over Nature®

Bij je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Er zijn meer dan 950 artikelen die het complete spectrum bestrijken van zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (in alle seizoenen) tot onderhouden, inclusief de juiste accessoires. De garantie voor een geslaagde tuin! Nature® is een merk van de Outside Living Industries Groep.

De Nature® kweekaccessoires zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Kijk voor meer informatie op www.outsideliving.com.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu