Bezoek de tuin! Kasteeltuinen Arcen

Rosarium Kasteeltuinen Arcen

Met de speciale pas uit het mei-nummer van Gardeners’ World bezoek je de Kasteeltuinen Arcen van mei tot eind juli met een aantrekkelijke korting! Lees onderaan de pagina de uitgebreide actievoorwaarden.

Lees verder na de advertentie

Over Kasteeltuinen Arcen

Rosarium Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Ontdek de tientallen thematuinen die zijn aangelegd rondom de historische buitenplaats van het 17e-eeuws kasteel. Prikkel je zintuigen in o.a. het barokke Rosarium met ontelbare rozen, de Water- en Beeldentuin met wisselende exposities, het grote lavendelveld van de Mediterrane Tuin en de rustgevende Oosterse Watertuin.

Proef de Limburgse lekkernijen in de horecalocaties, volg een gratis rondleiding, sla een balletje op de avontuurlijke minigolfbaan en ontdek de verrassende evenementen. Het is een uitje voor de hele familie: kids gaan op pad met een spannende speurtocht en spelen op het speelstrand met trekvlot. Het is tijd voor natuurlijk genieten! 

Prikkel je zintuigen in de tientallen thematuinen

Terwijl je door het park wandelt, word je bedolven onder de geuren, kleuren en rustgevende waterpartijen. Een ultiem vakantiegevoel ervaar je in de Mediterrane Tuin met haar grote lavendelveld, metershoge palmen, oude olijfbomen en aangrenzende boulevard Plaza Verde. 

Op de Plaza Verde geniet je van mooie koi door een kijkraam van de vijver, maar kun je ook heerlijk zitten op de terrassen tussen de moerascipressen met imposante luchtwortels. De verrassende hoofdroute brengt je ook bij verschillende tuinervaringen van over de hele wereld. Dwaal door het Bamboebos en waan je in Zuidoost-Azië in de Oosterse Watertuin met authentiek Thais vissershuisje. En een bezoekje aan de Italiaanse tuin inspireert met haar Toscaanse sferen. Doe jezelf een groene ervaring cadeau: Kasteeltuinen Arcen is het ontdekken meer dan waard!

Bewonder het eeuwenoude Kasteel Arcen

Lees verder na de advertentie

Kasteel Arcen

Beleef het historische verhaal van de Hertogen van Gelre in het 17e-eeuwse kasteel Arcen. De bel-etage van het kasteel is historisch ingericht naar hoe de vroegere bewoners er leefden. En luister zeker naar een van de dagelijkse concerten van de zelfspelende vleugel: de pianola.

Limburgse lekkernijen 

Een stuk Limburgse vlaai, Bourgondische snacks, een rijkelijk belegd broodje … Neem plaats bij een van de diverse horecalocaties. Deze horecalocaties kennen allemaal hun eigen heerlijke assortiment en bieden allemaal een geweldig uitzicht. Of dit nu is op het kasteel, de watervallen, de metershoge mammoetboom of over de grote vijver, genieten gegarandeerd! Kasteeltuinen Arcen is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Evenemententips in het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg

Plaza Verde Kasteeltuinen Arcen

Bloemenshows, exposities, lichtkunst, muziekconcerten … Kasteeltuinen Arcen organiseert regelmatig inspirerende evenementen in haar sprookjesachtige omgeving.

 • Moederdag Hoedendag | 12 mei: Een modeshow met bijzondere hoeden in een historische omgeving.
 • Klassiek in de tuinen | 19 & 20 mei: Klassieke muziekconcerten op meerdere mooie plekken in de tuinen.
 • Rozenfestijn | 6 t/m 11 juni: Rozenkunstwerken, duizenden bloeiende rozen in het Rosarium, een rozenmarkt, een rozenopera en meer!
 • Kunstweekend | 20 & 21 juli: Kijk mee over de schouder van de kunstenaar die aan het werk is in de tuinen.

Zo werkt de kortingsactie

Met deze kortingsactie bezoek je voordelig met zijn tweeën de deelnemende tuinen (2e kaartje halve prijs). De periode om de tuinen met korting te bezoeken is vanaf mei tot en met juli. 

 • Vul je naam in op de uitneembare pas die je in deze uitgave aantreft
 • Reserveer vervolgens je kaarten via de website van de deelnemende tuin
 • Ga naar de speciale actiepagina van de tuin of klik op de Gardeners’ World-actie bij het afrekenen. De korting wordt dan automatisch verwerkt in het bedrag dat je moet afrekenen
 • Wanneer je de tuin bezoekt laat je vervolgens de bijgeleverde pas, identiteitsbewijs en je aangekochte ticket zien

Aanvullende actievoorwaarden Kasteeltuinen Arcen

 • Geldig op de reguliere ticketprijs aan de kassa of op de online ticketprijs via kasteeltuinen.nl/actie met de kortingscode BEZOEKDETUIN2024
 • Alleen geldig i.c.m. het tonen van een geldige Gardeners’ World-pas aan de kassa; maximaal 4 volwassene-tickets per pas
 • Geldig van 1 mei t/m 31 juli 2024
 • Deze korting is niet inwisselbaar voor geld en niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en gereduceerde (event)tickets

Meer lezen

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu