Zo bescherm je je kasplanten tijdens een hittegolf

Partnerbijdrage van Euro-Serre
Afbeelding voor Zo bescherm je je kasplanten tijdens een hittegolf

Het klimaat om ons heen verandert in snel tempo. We worden geconfronteerd met extremere weersomstandigheden, en deze veranderingen hebben ook invloed op de manier waarop we tuinieren. Het is van belang dat we ons aanpassen aan deze nieuwe realiteit en slimme oplossingen vinden om onze planten te beschermen. Euro-Serre, de toonaangevende fabrikant van tuinserres, biedt innovatieve accessoires om je te helpen bij het creëren van een stabiel klimaat in je eigen kas.

Lees verder na de advertentie

Met de toenemende duur en frequentie van hittegolven in de afgelopen jaren, is het belangrijker dan ooit om voorbereid te zijn op de veranderende omstandigheden in ons klimaat. Hoewel de opwarming op zichzelf voor de meeste planten geen direct probleem vormt, kunnen de intense hitteperiodes schadelijk zijn. Door enerzijds te kiezen voor planten die beter bestand zijn tegen droogte, en anderzijds de juiste verzorging te bieden, vergroot je de kans op succes in je tuin.

Zonnewerend doek

zonwerende doeken kas rotstuin euro-serre

Warmteminnend of niet, wanneer een hittegolf op komst is, tref je het best maatregelen. Gelukkig zijn er nuttige accessoires beschikbaar om je kasplanten te beschermen tegen de intense hitte. Euro-Serre biedt een zonnewerend doek dat je planten effectief beschermt tegen verbranding. Dit doek biedt schaduw en vermindert de intensiteit van het zonlicht, waardoor je planten koel en gezond blijven, zelfs tijdens de heetste dagen. Het gebruik van een zonnewerend doek kan het verschil maken tussen uitgedroogde planten en verbrande vruchten, en weelderige tuinpracht.

Goede luchtcirculatie

automatische raamopener kas euro-serre

Naast het beschermen van je planten tegen de verzengende hitte, is een goede luchtcirculatie in de kas essentieel om ziektes en plagen op afstand te houden. Euro-Serre heeft de oplossing: automatische raamopeners. Deze handige accessoires werken op warmte-energie en zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het reguleren van de temperatuur in je kas. De hydraulische pomp opent ramen automatisch wanneer de temperatuur stijgt, waardoor er frisse lucht naar binnen stroomt en de kans op schimmel- en ziekteproblemen wordt verminderd. Bovendien is het ideaal voor mensen die wel eens een keer vergeetachtig zijn.

Genoeg water geven

Lees verder na de advertentie

euro-serre water geven

Water geven lijkt vanzelfsprekend, maar werk in de kas net iets anders. Onder glas regent het niet, en daarom sta jij als tuinier alleen in voor de watervoorziening. Door je planten voldoende water te geven op de juiste momenten, voorkom je uitdroging en behoud je hun gezondheid en vitaliteit.

Een goede vuistregel is om je planten ’s ochtends en ’s avonds water te geven. Op deze momenten is de temperatuur over het algemeen lager, waardoor het water beter wordt opgenomen en er minder verdamping plaatsvindt. Het bewateren in de vroege ochtend helpt ook om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen, omdat de bladeren gedurende de dag voldoende tijd hebben om te drogen.

Dus hoe bereid je je kasplanten voor op een hittegolf? Wees niet zuinig met water geven en maak slim gebruik van accessoires om je planten te beschermen tegen overmatige hitte en de gevaren van een verstikkende omgeving. Dit zorgt ervoor dat je planten gezond en vol levenskracht blijven, ongeacht de temperatuur buiten.

Over Euro-Serre

zonwerende doeken euro-serre

Euro-Serre is al meer dan 40 jaar de expert in het bouwen van hobbyserres en tuinkamers. In het ruime assortiment aluminium serres en tuinkamers is er voor iedereen de juiste kas te vinden. Ook kun je er terecht voor advies op maat, ontwerp in huis en professionele plaatsing.

Met een serre verklein je je ecologische voetafdruk, want je investeert in biologische voeding, en je verlengt je groeiseizoen. Maar dat is niet het enige. De serres van Euro-Serre worden uitsluitend lokaal geproduceerd met behulp van energie uit zonnepanelen. De grondstoffen zijn circulair, waardoor de afvalstromen voor 95% recyclebaar zijn. Ook de poedercoating is milieuvriendelijk. Hierdoor is een kas van Euro-Serre een duurzame keuze.

Euro-Serre heeft exclusieve verdelers in België en Nederland.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu