Het is tijd om voorjaarsbloeiende tulpenbollen uit te zoeken!

Partnerbijdrage van Natural Bulbs
Late tulp Dordogne

Natuurliefhebbers en tuiniers kijken altijd reikhalzend uit naar de herfst, want dit seizoen markeert het begin van een kleurrijk en levendig voorjaar in de tuin. 

Lees verder na de advertentie

Biologische tulpenbollen

Het planten van biologische tulpenbollen, zoals die van Natural Bulbs, is een uitstekende manier om de tuin voor te bereiden op de lente. Deze bollen zijn geteeld zonder schadelijke chemicaliën, wat niet alleen goed is voor de natuur, maar ook voor de gezondheid van je tuin. Zo kun je insecten met een gerust hart van je tulpen laten snoepen.

Tulpenbollen planten

Het planten van de bollen kan in de late herfst. Graaf gaten in de grond op de juiste diepte: ongeveer drie keer zo diep als het formaat van de tulpenbol. Plaats de bollen met de punt omhoog. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bollen, om ze de ruimte te geven om te groeien en te bloeien. Bedek de bollen met aarde en geef ze een goede dosis water.

Beschermen tegen vorst

Om de bollen te beschermen tegen strenge vorst gedurende de wintermaanden, kun je het gebied bedekken met een laag mulch of stro. Het is dan een kwestie van afwachten. In het voorjaar zullen de biologische tulpen uit de grond schieten en een prachtig kleurenspektakel in je tuin creëren.

Met zorg en aandacht kun je genieten van de levendige kleuren en geuren die deze prachtige bloemen te bieden hebben, en tegelijkertijd bijdragen aan een gezonder milieu in je tuin. Dus, begin met planten en bereid je voor op de lente met biologische bloembollen.

Over Natural Bulbs

Lees verder na de advertentie

Natural Bulbs is een leverancier van biologische bloembollen. Natural Bulbs werkt liever samen met de natuur dan tegen de natuur. Daarom vermijden ze bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu