Euro-Serre: ‘buiten-gewoon gelukkig’ met Wesley en Bernice Slingers

Partnerbijdrage van Euro-Serre
Wesley en Bernice vertellen hoe hun kas van Euro-Serre hun manier van tuinieren heeft veranderd.

Toen Wesley en Bernice Slingers in hun woning in Geetbets, Vlaams-Brabant trokken, wisten ze al snel dat ze een kas wilden in hun tuin. Intussen hebben ze er al een heel tuinseizoen op zitten met hun kas van Euro-Serre en het smaakt naar meer.

Lees verder na de advertentie

Foto’s: Ken Stoffels Fotografie

Het hele jaar groente uit eigen tuin

Wesley oogst in zijn kas van Euro-Serre.

Wesley Slingers is graag in de moestuin. “Als ik na mijn werk als beenhouwer thuiskom, ga ik vaak schoffelen en denk ik na over welke gewassen ik nog kan planten. Tuinieren is voor mij een manier om tot rust te komen.”

Het eerste jaar dat hij en Bernice hier woonden, kweekten ze hun groenten alleen buiten. “We zagen bij mijn ouders en nonkel dat bepaalde groenten het beter deden in een kas en besloten er ook een te kopen”, vertelt hij. Wesley ging online op zoek en keek naar de kas die zijn ouders hadden. Zo kwam hij uit bij Euro-Serre.

Wesley, Bernice en jonge Matteo voor hun kas.

Het hebben van een kas is een ware toevoeging aan hun moestuin, legt hij uit. “Met een kas verleng je het seizoen, zodat je ook in de wintermaanden nog constant bezigheid hebt en eet wat je zelf hebt gekweekt. Het is speciaal om mensen eten voor te zetten en te kunnen zeggen: dat komt uit eigen serre.”

De kas van Wesley en Bernice

Lees verder na de advertentie

Wesley aan het werk in de moestuin

Wesley en Bernice hebben destijds zelf hun kas van 3,9 m x 4,57 m opgezet. Dat deden ze met behulp van de YouTube-filmpjes van Euro-Serre. “We konden altijd mailen of bellen als het nodig was, maar het lukte goed”, deelt Wesley. “Ook was het mogelijk om aanpassingen te maken. Zo lieten we de deur aan de zijkant zetten in plaats van de voorkant. Dat vond ik echt een pluspunt.” Verder nemen de automatische pompen, die de ramen openen als de temperatuur in de kas te hoog wordt, ook een zorg weg.

De kas bracht nieuwe mogelijkheden naar de tuin. Zo zetten Wesley en Bernice een kippenhok op de beschutte plek die ontstond achter de kas. “Wat er over is aan groente uit de serre, gaat naar de kipkes”, vertelt Wesley. Op deze manier gaat er geen oogst verloren. Tegen de zonnige kant van de kas geniet een vijgenboom van beschutting en warmte die de kas opneemt.

De tuin van Wesley en Bernice met hun kas van Euro-Serre.

De fotoshoot voor dit artikel was een unieke ervaring, vertelt hobbyfotograaf Wesley. “Met de drone zie je de tuin op een manier die je anders niet ziet. Dat is toch een mooi beeld eigenlijk. En om jezelf te zien als tuinier, dat doet ook iets met je.” Wesley en Bernice kijken ernaar uit komend jaar oude favorieten, zoals tomaten en sla, en nieuwe planten te kweken in hun kas. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor baby Matteo.

Over Euro-Serre

Euro-Serre is al meer dan 40 jaar de expert in het bouwen van hobbyserres en tuinkamers. In het ruime assortiment aluminium serres en tuinkamers is er voor iedereen de juiste kas te vinden. Ook kun je er terecht voor advies op maat en professionele plaatsing. Met een serre verklein je je ecologische voetafdruk, want je investeert in biologische voeding, die geen vervuilend transport en energievretende
koelcellen vereist. Maar dat is niet het enige. De serres van Euro-Serre worden uitsluitend lokaal geproduceerd met behulp van energie uit zonnepanelen. De grondstoffen zijn circulair, waardoor de afvalstromen voor 95% recyclebaar zijn. Ook de poedercoating is milieuvriendelijk. Hierdoor is een kas van Euro-Serre een duurzame keuze.

Euro-Serre heeft verdelers in België en Nederland. Meer informatie vind je op www.euroserre.com.

Meer lezen over:
Partnerbijdrage
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu