Het is zover: Gardeners’ World op tv 2024 gaat beginnen!

Afbeelding voor Het is zover: Gardeners’ World op tv 2024 gaat beginnen!

Na een winter wachten gaat het toch echt beginnen: het nieuwe seizoen van Gardeners’ World op tv trapt af op vrijdag 15 maart!

Lees verder na de advertentie

Wanneer op tv?

Stel in je agenda alvast een herinnering in, want aanstaande vrijdag 15 maart om 21:00 uur Nederlandse tijd kun je op BBC2 weer kersverse afleveringen van Gardeners’ World bekijken. Elke week verzorgen Monty en het team een uur lang de beste tuintips en heel veel inspiratie. Kijk alvast op onze tv-pagina om te zien wat je in de eerste uitzending niet mag missen.

Dit kun je in 2024 verwachten

Monty is op Longmeadow begonnen met de transformatie van de Cottage Garden tot Rose Garden. Aangetaste buxushagen en zieke perenbomen zijn verwijderd en vervangen door laatbloeiende rozen. Maar er valt nog veel meer te doen en gedurende het seizoen volgen we Monty’s vorderingen op de voet. Ook Adam neemt ons mee in zijn plannen voor zijn perceel.

De overige presentatoren zullen ons ook dit jaar weer voorzien van de beste tuintips. Daarnaast hebben ze ontmoetingen met gepassioneerde kwekers en tuiniers en bezoeken ze enkele van de mooiste en meest inspirerende tuinen van het Verenigd Koninkrijk.

Restauratie van bekende tuinen

Een terugkerend thema bij diverse tuinen die in dit tv-seizoen te zien zijn, is restauratie. We bezoeken een Japanse tuin in Herefordshire, die door de huidige eigenaren in originele luister is hersteld. Frances gaat naar Newby Hall in Yorkshire om hun indrukwekkende collectie etageprimula’s te bekijken en de herontwikkeling van de rotstuin aldaar. Heel bijzonder is de restauratie van de tuin Munstead Wood, het voormalige huis van Gertrude Jekyll, een van de meest invloedrijke tuiniers van de afgelopen 150 jaar.

Praktische tips en prachtige tuinen

Lees verder na de advertentie

Er komen ook dit jaar weer heel veel praktische tips van de presentatoren vanuit hun eigen tuinen en vanaf andere prachtige tuinen. Zo dompelt Frances zich onder in de collectie etageprimula’s op Newby Hall en volg je Adam op de voet bij de ontwikkeling van zijn nieuwe tuin. Carol geeft een aantal masterclasses vanuit haar tuin Glebe Cottage en Sue neemt je mee op haar avonturen in haar tuin en groenteperceel. Maar er is nog veel meer te genieten dit jaar, dus schakel vooral elke vrijdagavond (of zaterdagochtend) in op BBC2.

Doe mee!

Uiteraard is er ook dit seizoen weer ruim aandacht voor de tuinen van kijkers. Wil je ook kans maken om in de uitzending te komen? Stuur dan jouw video-opnames in via de speciale BBC-website. Via die pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Maak bijvoorbeeld een virtuele tour van wat je kweekt, in je tuin of op je vensterbank. Help andere tuiniers met jouw adviezen en tips voor het kweken van bloemen, groenten of zelfs exotische kamerplanten. Let er wel op: alles moet in het Engels!

Nooit meer een aflevering missen?

Iedere week een reminder voor Gardeners’ World in je mailbox én handige tuintips voor je eigen tuin? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang elke week de handigste tips, verse tuininspiratie en speciale aanbiedingen.

Meer lezen over:
Inspiratie TV
Iona van den DriesIona's missie om haar kamerplanten in leven te houden groeide uit tot een woekerend enthousiasme voor groen - enthousiasme dat goed gedijt op de redactie van Gardeners’ World.
Magazine van Gardeners’ World 04/2024

Gardeners’ World 04/2024

Bestel nu