Bezoek de tuin! De Vijvertuinen van Ada Hofman

De Vijvertuinen van Ada Hofman

Bezoek samen met Gardeners’ World De Vijvertuinen van Ada Hofman. Met de speciale pas uit het mei-nummer van Gardeners’ World bezoek je van mei tot eind juli 4 tuinen met een aantrekkelijke korting!

Lees verder na de advertentie

Over De Vijvertuinen van Ada Hofman

De Vijvertuinen van Ada Hofman

In Loozen (Ov.), op een oppervlakte van zo’n twee hectare, liggen rondom drie grote natuurvijvers ruim dertig kleine tuinen met daarin zo’n vijftig grote en kleine vijvers. Of je nu een natuurliefhebber, een fotograaf, een avonturier of gewoon iemand bent die wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur, in de Vijvertuinen vind je wat je zoekt. 

Ontdek de geheime hoekjes, bewonder de weelderige waterlelies en geniet van de rust en sereniteit die de omgeving uitstraalt. Dwaal langs de vele kronkelende paadjes, terwijl de waterlelies hun charme verspreiden over de serene vijvers, af en toe onderbroken door een optreden van het bekende kikkerkwaakkoor. Laat de drukte van het dagelijks leven even achter je, laat je vertragen door de slakken en ga volledig op in het moment.

Ontstaan

Deze schitterende 2,25 hectare omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman, de auteur van Het Ada Hofman Vijverboek en Kikkers en Vijvers. Een oude boerderij met schuren en weiland werd omgetoverd tot een zowel nationaal als internationaal bekend tuinparadijs voor mens en dier met een bijzondere ambiance. Op 1 mei 1988 werd de tuin opengesteld voor bezoekers.

Helder water Ada Hofman streefde naar natuurlijk helder en gezond water in de vijvers, zonder het gebruik van chemische middelen of filters. Haar visie komt tot uiting in de heldere vijvers van de Vijvertuinen, waarin zuurstofplanten een cruciale rol spelen. Potamogeton lucens, ook bekend als ‘glanzend fonteinkruid’, wordt door haar beschouwd als de beste zuurstofplant voor de vijver. Een voorlichtingsfilm die uitgebreide informatie geeft over alle aspecten met betrekking tot de vijver is doorlopend te bekijken.

Idyllisch oord

Lees verder na de advertentie

IJsvogel in De Vijvertuinen van Ada Hofman

Er is veel te zien: levendige vijvers, kabbelende beekjes, watervallen, beelden, en in de tuin staan vele verschillende soorten vaste planten, heesters en bijzondere bomen. Uniek is de daktuin met vijver. Op het dak van de privéwoning op drie meter hoogte is een daktuin aangelegd van 600 m2 met daarin een vijver met 35.000 liter water.

Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend uitzicht over de Vijvertuinen. De vijvers en de tuin herbergen een rijke verscheidenheid aan dieren en insecten, waaronder kikkers, verschillende soorten vissen, salamanders en libellen. Elke tuin biedt zitjes waar bezoekers heerlijk kunnen genieten van de geuren, kleuren en geluiden van de flora en fauna. Kortom een ideale bestemming voor rust, ontspanning en inspiratie.

Hoogtepunten van het seizoen 

Overzicht van De Vijvertuinen van Ada Hofman

Mei

Bomen, bollen en rotsplanten in bloei en vanaf begin mei de kikkerconcerten. Maar let op, de kikkers van het kwaakkoor zijn echte diva’s en hebben een kleine clausule in hun contract. Ze treden alleen op wanneer de zonnestralen dansen en er een heerlijk warm briesje waait. Ze weten precies wat ze willen! 

Juni-augustus

Vele waterlelies in bloei. Waterlelies hebben een kalmerend effect op de omgeving. De rust die ze uitstralen en de delicate bloemen die bovendrijven, creëren een sfeer van vrede en sereniteit. Ze zijn ook nuttig: vissen kunnen onder de bladeren schuilen voor vijanden en in de zomer zorgen de drijfbladeren voor koelte in de vijver.

Juli-september

Borders in bloei en vlindertijd. Voor tuinliefhebbers bieden borders in bloei en de vlindertijd een ongeëvenaarde zintuiglijke ervaring. Het zien van vlinders fladderen tussen de bloemen, het horen van het gezoem van bijen en het ruiken van de zoete geur van nectarrijke bloemen creëert een betoverende ambiance in de tuin.

September

Vlammende herfstkleuren. Bekijk dit spectaculaire schouwspel van de natuur, waarin de bladeren van bomen transformeren van levendig groen naar een palet van warme rood-, oranje- en geeltinten.

Entree en openingstijden

De Vijvertuinen zijn geopend van 1 mei t/m 29 september, van 12.00 tot 17.00 uur, behalve op maandag. Op feestdagen die op een maandag vallen zijn de tuinen wel geopend. Meer informatie over de entree is te vinden op devijvertuinenvanadahofman.nl.

Adres:

De Vijvertuinen van Ada Hofman 
Westeindigerdijk 3
7778 HG Loozen

Zo werkt de kortingsactie

Met deze kortingsactie bezoek je voordelig met zijn tweeën de deelnemende tuinen (2e kaartje halve prijs). De periode om de tuinen met korting te bezoeken is vanaf mei tot en met juli. 

  • Vul je naam in op de uitneembare pas die je in deze uitgave aantreft
  • Wanneer je de tuin bezoekt laat je vervolgens de bijgeleverde pas en identiteitsbewijs zien
  • Je ontvangt direct kassakorting

Meer lezen

Magazine van Gardeners’ World 06/2024

Gardeners’ World 06/2024

Bestel nu