Nieuw seizoen! Gardeners’ World op tv 2023 gaat beginnen!

Afbeelding voor Nieuw seizoen! Gardeners’ World op tv 2023 gaat beginnen!

De hele winter heb je erop moeten wachten, maar je kunt je hart weer ophalen: het nieuwe seizoen van Gardeners’ World op tv trapt af op vrijdag 17 maart.

Wanneer op tv?

Stel in je agenda alvast een herinnering in, want aanstaande vrijdag 17 maart om 21:00 uur Nederlandse tijd kun je op BBC2 weer kersverse afleveringen van Gardeners’ World bekijken. Elke week verzorgen Monty en zijn collega’s een uur lang de beste tuintips en heel veel inspiratie. Kijk alvast op onze tv-pagina om te zien wat je in de eerste uitzending niet mag missen.

Dit kun je in 2023 verwachten

Het maakt niet uit of je pas met tuinieren bent begonnen, al jarenlang een trouwe fan bent of tuiniert vanuit je luie stoel, met veertig uur tuinplezier in het vooruitzicht is er ook in 2023 voor elk wat wils. Het team reist heel Engeland door om de beste tuinen te laten zien, bezoekt gepassioneerde kwekers, plantenmensen en ontwerpers en deelt de beste praktische adviezen en tips.

Duurzaam tuinieren blijft hoog op de agenda staan. Je krijgt onder andere te horen wat de huidige stand van zaken is wat betreft turf en kunstgras. Verder onderzoekt het programma – met Monty Don op Longmeadow voorop – hoe klimaatverandering onze manier van tuinieren beïnvloedt.

Praktische tips en shows

Er komen ook dit jaar weer heel veel praktische tips van de presentatoren vanuit hun eigen tuinen en vanaf de beste plantenshows en -beurzen. Zo ontwerpt Carol Klein dit jaar de Iconic Horticultural Hero Garden op het RHS Hampton Court Palace Garden Festival. En Sue Kent maakt een van de Beautiful Borders tijdens BBC Gardeners’ World Live in juni.

Maar er is nog veel meer te genieten dit jaar, dus schakel vooral elke vrijdagavond (of zondagochtend) in op BBC2.

Doe mee

Wil je ook kans maken om in de uitzending te komen, stuur dan jouw video-opnames in via de speciale BBC-website. Via die pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Maak bijvoorbeeld een virtuele tour van wat je kweekt, in je tuin of op je vensterbank. Help andere tuiniers met jouw adviezen en tips voor het kweken van bloemen, groenten of zelfs exotische kamerplanten. En let erop dat alles in het Engels moet.

Meer lezen over:
Inspiratie TV
Magazine van Gardeners’ World 03/2024

Gardeners’ World 03/2024

Bestel nu